ΥΛΙΚΑ

  • 6 τμχ. λουκάνικα χωριάτικα
  • 2 τμχ. πιπεριά κίτρινη
  • 1 τμχ. πιπεριά κόκκινη
  • 1 τμχ. πράσινο μήλο
  • 20 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 10 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 5 γρ. γλυκιά πάπρικα
  • 5 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. πιπέρι
  • 5 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 5 τμχ. αποξηραμένα δαμάσκηνα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

  • 7-8 κ.σ. μουστάρδας
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. φρέσκο ή ξερό κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες, το κρεμμυδάκι σε φέτες, τις πιπεριές σε μπαστουνάκια, τα μανιτάρια και το μήλο σε κύβους και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα στα τέσσερα.
  2. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μεγάλη λεκάνη, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αδειάζουμε σε μια λαδόκολλα, την κλείνουμε σαν πουγκί και δένουμε με έναν σπάγκο.
  4. Τοποθετούμε το πουγκί σε ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  5. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας μουστάρδας.
  6. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σάλτσα μουστάρδας.
  7. ΤΙΠ: Αντί για λουκάνικα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σουτζούκι ή πεπερόνι.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα