ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. αμπελοφάσουλα καθαρισμένα
  • 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος χοντροκομμένος
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλερι τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας
  • ½ ποτήρι κρασί κόκκινο
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ροδίσει και να σπάσει.
  3. Ρίχνουμε αλάτι, σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον πελτέ κι ένα ποτήρι νερό.
  4. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε και καρυκεύουμε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα