ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 lt ζωμός βοδινού
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. Worcestershire
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φέτα ψωμί του τοστ κομμένη στα τέσσερα
  • 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο για 5 λεπτά, μέχρι να κοκκινίσουν.
  2. Ρίχνουμε ζάχαρη, ανακατεύουμε για 2 έως 3 λεπτά, προσθέτουμε αλεύρι και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον ζωμό κρέατος και αφήνουμε να πάρει βράση.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε Worcestershire, αλάτι, πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Τοποθετούμε σε ταψί το ψωμί, ρίχνουμε επάνω τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε τη σούπα σε ανοιχτή κούπα και από πάνω το ψητό ψωμί με το λιωμένο τυρί.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σπύρος και Βασίλης».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα