ΥΛΙΚΑ

  • 70 γρ. αμύγδαλα ανάλατα, καβουρντισμένα
  • 1 ματσάκι φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 55 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψήνουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Ρίχνουμε στο μούλτι τα φύλλα του βασιλικού, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και χτυπάμε δυνατά μέχρι να γίνει ένας απαλός πολτός.

Tips: Τα αρώματα και η γεύση του ταιριάζουν με ζυμαρικά που θα τα ανακατέψουμε με το πέστο μόλις βγουν από τη φωτιά, ώστε να μη χαθεί το ζωηρό χρώμα του. Χαρίζει τη νοστιμιά του και σε κρύες σαλάτες ζυμαρικών που ευωδιάζουν καλοκαίρι. Ταιριάζει και με μια ταλιάτα, αρκεί, πριν σερβίρουμε το πέστο, να προσθέσουμε ξύσμα λεμονιού.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Aleria.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα