ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ. κολοκύθα άσπρη
  • 1 κ. μέλι μηλέικο
  • 1 κ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 250 γρ. αμύγδαλα άσπρα
  • 2 κ.σ. χυμός λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε την άσπρη κολοκύθα, την καθαρίζουμε από τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα της σε μπαστουνάκια.
  2. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το νερό, το μέλι, τη ζάχαρη και την κολοκύθα και βράζουμε για 60 λεπτά μέχρι να μελώσει.
  3. Λίγο πριν από το τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τον χυμό λεμονιού.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει γεμίζουμε τα γυάλινα βάζα.
  5. Σερβίρουμε και αν θέλουμε, συνοδεύουμε με γιαούρτι ή παγωτό βανίλια.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα