Δελτίο απατών

Δελτίο απατών Facebook Twitter
19
  • Την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου το πιο σοβαρό (και συνήθως μετριοπαθές) βραδινό τηλεοπτικό δελτίο, αντί για ειδήσεις, περιείχε ΜΟΝΟΝ ΑΠΑΤΕΣ! Μία ώρα με σκάνδαλα, κομπίνες, αγυρτείες, καλπουζανιές, κόλπα, λαμογιές, λοβιτούρες, ματσαράγκες, κλοπές και άλλα ρωμαίικα κατορθώματα.
  • Ξεκινώντας με τη «Λίστα Λαγκάρντ» και το τι έκανε (ή δεν έκανε) ο κ. Παπακωνσταντίνου (και το τι ΔΕΝ έκαναν όλοι οι άλλοι που την πήραν στα χέρια τους), συνέχιζε με τους 45.000 συνταξιούχους-μαϊμού του ΟΑΕΕ, προχωρούσε στους επίορκους αστυνομικούς που πουλούσαν ηρωίνη και προστασία σε εμπόρους ναρκωτικών, στις αδιαφανείς συναλλαγές και στα σκάνδαλα των αγροτοσυνεταιριστικών ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ (τρύπα 14 εκατομμυρίων), στην άλλη τρύπα των 12,5 εκατομμυρίων του ΕΟΤ, στον υπάλληλο της Πολεοδομίας που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει ένα εκατομμύριο ευρώ καταθέσεις –  και άλλα παρόμοια που δεν θυμάμαι. Μετά τα κρατικά και συνδικαλιστικά, περάσαμε στα ιδιωτικά: η οικογένεια Ξυνή, η οικογένεια Κουρή και άλλοι εντιμότατοι. Πλαστογραφίες, υπεξαιρέσεις, απιστίες, κλοπές, απάτες – όλα τα αδικήματα επί σκηνής ή μάλλον οθόνης.
  • Κι αυτά σε μία μόνο μέρα, σε εποχές εορτών και αργιών, που υποτίθεται ότι υπάρχει ύφεση δραστηριοτήτων. Προσπαθούσα να σκεφτώ σε ποια χώρα, ακόμα και την πιο τριτοκοσμική, οι απάτες έχουν υποκαταστήσει τις ειδήσεις.
  • Αγωνίζομαι να αποφύγω τις γενικεύσεις και τα στερεότυπα: «όλοι τα παίρνουν», «όλοι κλέβουν», «όλοι μαζί τα φάγαμε», κ.λπ. Αλλά η βροχή των ειδήσεων δεν μου το επιτρέπει. Σκέπτομαι τον ιστορικό που θα αποφάσιζε να γράψει την «Ιστορία των ελληνικών σκανδάλων». Πόσα χρόνια και πόσους τόμους θα χρειαζόταν;
  • Και το κακό είναι πως όλα αυτά τα νέα μου ξανάρχονται την άλλη μέρα, μέσω Διαδικτύου, σε ξένες γλώσσες. Τα βρίσκω στις ιστοσελίδες των πρακτορείων ειδήσεων, των εφημερίδων, των τηλεοπτικών σταθμών. Σκεφτείτε τον ξένο (ή και τον  Έλληνα) επενδυτή (που δεν υπάρχει) ο οποίος θα σκεπτότανε (αποκλείεται) να επενδύσει στην Ελλάδα. Εκτός από τις απεργίες, τις ταραχές, τα συλλαλητήρια, τη γραφειοκρατία, τη φορολογική αστάθεια – του έρχεται και ένα σταθερό συνεχές ρεύμα πληροφορίας για τη διαφθορά, τις απάτες και τις λαμογιές. Κάθε μέρα με καινούργια επεισόδια, σαν τηλεοπτικό σίριαλ.
  • Από τη μία πλευρά, βέβαια, αυτή η κάθαρση (εφόσον συντελεστεί) είναι απολύτως απαραίτητη και εύγε στους οικονομικούς εισαγγελείς που την προχωράνε. Από την άλλη... «καλύτερα να σου βγει το μάτι...». (Εμάς μας βγήκαν και τα δύο). Πιο εύκολα θα βρει η μπατιρισμένη ΑΕΚ επενδυτή και χρηματοδότη... Είπατε ανάπτυξη;
19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

12 σχόλια
Δυστυχως ετσι ειναι κυριε Δημου. Και το προβλημα ειναι οτι δεν μπορει να υπαρξει καθαρση διοτι τοτε θα επρεπε 70% του πλυθησμου της Ελλαδας να μπει στη φυλακη. Αλλο παραδειγμα τα αυθαιρετα, η νομιμοποιηση των οποιων καταδεικνυει την ηθικη χρεωκοπια της χωρας. Και εφοσον δεν μπορει να υπαρξει καθαρση δυστυχως δεν βλεπω λυση στον οριζοντα.
ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης: "...Επειδή ωστόσο οι γνώσεις μου σχετικά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές δεν είναι ιδιαιτέρως καλές, δεν ήθελα να διακινδυνεύσω κάποια ζημιά από τυχόν κακό χειρισμό μου κατά την επισκόπηση του περιεχομένου του εν λόγω USB. Ενόψει τούτου κάλεσα την δικηγόρο κυρία Γαλάτεια Μανέ, η οποία μόλις τότε είχε διοριστεί ως ειδική συνεργάτις μου να με βοηθήσει στη μετεγγραφή του περιεχομένου του USB σε ένα άλλο ώστε να επισκοπήσω το περιεχόμενό του σε στικάκι αντίγραφο". Το παραπανω ειναι να το ακουνε 58χρονοι υπουργοι ή εισαγγελεις αλλων χωρων, και να παθαινουν εγκεφαλικο και καρδιακη συγκοπη ταυτοχρονα! Δυστυχως, η αναπτυξη απ οτι φαινεται μαλλον θα ερθει "σούρνοντας"...
Σήμερα κέρδισε η ΑΕΚ επενδυτή δεν πρόκειται να βρει πόσο μάλλον που το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι βρώμικο ακόμα και για τα Ελληνικά δεδομένα...Όσον αφορά την ουσία του κειμένου αγνοώ ποιος είναι ο λόγος που εμφανίστηκαν τόσες πολλές υποθέσεις τον τελευταίο καιρό, ξεχύλησε η βρώμα, είναι οι πιέσεις της τρόικας ή το λογικό αποτέλεσμα της κρίσης που μαστίζει τη χώρα;
Μεγάλωσα σε ένα σπίτι εχθρικό προς το κράτος (ασχέτως εάν αυτό μας τάιζε) το οποίο αντιμετώπιζε την πληρωμή φόρων ως ύπατη εκδήλωση κουταμάρας: "μόνο οι βλάκες πληρώνουν φόρους".Πήγα σε ένα Λύκειο όπου οι για ψύλλου πήδημα καταλήψεις θεωρούνταν αυτονόητο... δικαίωμα της μαθητιώσας... κομματοσκλυλοκρατίας και οι καταληψίες, "λαϊκοί ήρωες".Μετά γνώρισα το πανεπιστήμιο στο πρόσωπο της Νομικής, όπου εδέσποζε το θλιβερό αλισβερίσι ανάμεσα στους φοβισμένους και πειθήνιους καθηγητές από τη μια, και στις "δυναμικές μειοψηφιες" από την άλλη (οι οποίες είχανε για φλάμπουρό τους το σύνθημα "όχι στην εντατικοποίηση της εκπαίδευσης", δηλαδή να μη διαβάζουμε).Ο ανύπαρκτος ελληνικός καπιταλισμός ευνόησε μια παρασιτική (δημόσια) οικονομία και ευρύτερη νοοτροπία που σταδιακά αποσάθρωσαν όλους τους επείσακτους αστικούς θεσμούς οι οποίοι, άλλωστε, παρήχθησαν σε άλλες συνθήκες και κοινωνίες με δραστήρια αστική τάξη και καπιταλιστική παραγωγή. (Ήταν σα να φυτεύεις ντοματιές και πορτοκαλιές στον... αρκτικό κύκλο, ή στη Σαχάρα.)Αυτή η πρότυπη και αλλότρια αστική τάξη (των οποίων προσπαθήσαμε να αντιγράψουμε τον πολιτισμό) προ αιώνων απαίτησε την χειραφέτησή της από την παλαιά αριστοκρατία και τις δεισιδαιμονίες του κληρικαλισμού και στη συνέχεια εδραίωσε ορθολογικά οργανωμένους θεσμούς και δημόσια διοίκηση.Τώρα, οι κοινωνίες πρότυπά μας, βλέποντας την κατάντια μας, μας αναγκάζουν να εξορθολογίσουμε τη νοοτροπία και τα του οίκου μας, υποβάλλοντάς μας το δίλημμα: Καλά φάγατε και καλά ήπιατε με τα δανεικά τόσα χρόνια. Τώρα, θέλετε να ζήσετε (όσοι μπορέσετε) και να ελπίζετε κάπως, ή να πάτε όλοι μαζί στο διάολο;
Αναπτυξη; ...ποια αναπτυξη;;; Τι να πει κανεις οταν μια κυβερνηση προσπαθει να κανει την Κυριακη εργασιμη μερα με την ελπιδα να γινει μεγαλυτερος τζιρος, και οι δεσποτες βγαινουν και λενε οτι "η Κυριακη ειναι μερα του Θεου και οσοι δουλευουν την μερα αυτη κανουν κολασμενη εργασια, την εργασια του διαβολου";;; ...και η κυβερνηση οχι μονο δεν αντιδρα, αλλα το κανει "μουγκα" και τους πληρωνει απο πανω με χρηματα των φορολογουμενων για να "λειτουργουν" (δουλευουν) την Κυριακη !!!! "Κοκκινη κλωστη δεμενη στην ανεμη τυλιγμενη"...Για μια ακομη φορα, δυστυχως, για πολλους η Ελλαδα δεν χρειαζεται αναπτυξη, χρειαζεται μονο μυθους και παραμυθια.
Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο μερικοί πιστεύουν πως επενδύσεις γίνονται αποκλειστικά σε χώρες με φθηνά εργατικά.Στην Ιαπωνία, στις ΗΠΑ, στην Ελβετία γίνονται μια χαρά επενδύσεις και εκεί οι μισθοί είναι ιδιαίτερα υψηλοί.Αλλού είναι το πρόβλημα : υπερβολικά πολύπλοκη νομοθεσία που γράφεται στο γόνατο, τεράστια γραφειοκρατία, διαφθορά, αστάθεια/αβεβαιότητα ακόμα και για το κοντινό μέλλον, κρατικός παρεμβατισμός (βλ. προνόμια και στρεβλώσεις στην αγορά), αναποτελεσματική δικαιοσύνη, δυσλειτουργικές δημόσιες υπηρεσίες, χαμηλότατο επίπεδο πολιτικής ζωής.Αν δεν διορθωθούν αυτά, δεν πρόκειται ποτέ να δούμε βιώσιμη επένδυση στην Ελλάδα.
Επιτρεψτε μου να διαφωνησω. Απο εμπειρια χρονων, τουλαχιστον για τις ΗΠΑ, οι μισθοι δεν ειναι καθολου υψηλοι, εφ οσον μιλαμε για τους μισθους κοινων εργαζομενων και οχι για διευθυντες επιχειρησεων ή ελευθερους επαγγελματιες. Παραδειγμα... αυτη τη στιγμη στο San Diego στην Καλιφορνια, ενας μετριος μισθος ειναι $ 1.500 ενω την ιδια ακριβως στιγμη το ενοικιο για διαμερισμα ενος υπνοδωματιου κοστιζει $ 1.000
"το πιο σοβαρό (και συνήθως μετριοπαθές) βραδινό τηλεοπτικό δελτίο"... Διόρθωση: "Το λιγώτερο α-σόβαρο βραδυνό τηλε-καφέ".Το τελευταίο, που κάπως έμοιαζε με δελτίο, ήταν στην ΝΕΤ επί Χούκλη.
Προς: ein SteppenwolfΑγαπητέ συνομιλητή απάντησα στο αρχικό σας σχόλιο: «Απλό: παραγωγή αγαθών κι υπηρεσιών που η Κίνα δεν είναι σε θέση να παράγει.»Αυτό σημαίνει ΜΟΝΟΠΟΛΕΙΟ εφόσον μόνο εμείς θα μπορούμε τα παράγουμε. Δηλαδή ενώ τα συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες (και πόσα μπορεί να είναι αυτά στο σύνολο μίας οικονομίας;)μπορεί να τα πηγαίνουν καλά ως εξαγώγιμα (χλωμό το βλέπω), εσωτερικά, δεδομένης της κουτοπονηριάς μας για εύκολο και γρήγορο κέρδος και μάλιστα εν μέσω κρίσης θα συνεχίζουν είναι ακριβά. Σου λέει ο εκάστοτε παραγωγός: Θέλεις να τα καταναλώσεις; Αγόρασε τα. Διαφορετικά σκοτίστηκα θα τα αγοράζουν στο εξωτερικό. Ευρώ μέσα, ευρώ και έξω. Για να μην κάνω διαφήμιση και αναφέρω επωνυμίες προϊόντων, απλώς θα πω ότι υπάρχουν πολλά εισαγόμενα προϊόντα που είναι πολύ φθηνότερα από τα αντίστοιχα εγχώριας παραγωγής. Αυτά λοιπόν τα προϊόντα αγοράζει ο μέσος καταναλωτής. Όσο για τον καπιταλισμό μέχρι και πριν μερικά χρόνια ζούσαμε μία ενδιάμεση κατάσταση. Από εδώ και στο εξής είναι που θα τον νιώσουμε στο αίμα μας.Τα 70 χρόνια από πού προκύπτουν; 2013-70=1943, πόλεμο είχαμε τότε! Τι συλλογισμός είναι αυτός; Σκέψου, θυμήσου τι άρχισε να δημιουργείται από το 1989 και μετά, και τι μετά το 2001.
Ίσως εκφράστηκα λάθος. Η κάθε οικονομία ας παράγει αυτά στα οποία έχει συγκριτικό πλεονέκτημα.Comparative advantage(http://en.wikipedia.org/wiki/Comparative_advantage)> Even if one country is more efficient in the production of all goods (absolute advantage in all goods) than the other, both countries will still gain by trading with each other, as long as they have different relative efficiencies.> «Τα 70 χρόνια από πού προκύπτουν;»Πριν τον καπιταλιστικό δράκοντα ο μέσος όρος ζωής στον πλανήτη ήταν περίπου 20 χρόνια. Τώρα χάρη στον καπιταλισμό έχει φτάσει τα 70.
Απέναντι από το σπίτι μας έμενε ένας εστιάτορας ζωόφιλος: είχε μια τεράστια αυλή στην οποία απίθωνε καθημερινά δυο-τρία τεράστια κοφίνια με αποφάγια, η χαρά των γατιών όλης της περιοχής.Είχανε κλείσει τα σχολεία, όταν μια ωραία πρωία, ο εστιάτορας έφυγε από τη γειτονιά, μαζί του κι εμείς (προσωρινά) για ξεκαλοκαιριό.Όταν επιστρέψαμε, τα άλλοτε καλοθρεμμένα ήρεμα γατάκια μόλις που σέρνανε τα κόκαλά τους και η αυλή της αλλοτινής ευωχίας θύμιζε πλεον στρατόπεδο συγκέντρωσης...Το χειρότερο απ΄ όλα ήταν η ελεημοσύνη μας: τα ελάχιστα αποφάγια που πετούσαμε γινόντουσαν αιτίες πολέμου που σου ματώναν την καρδιά... Καλύτερα να μη συνεχίσω...
Ποιος καπιταλισμός παιδιά; Πού είδατε τον καπιταλισμό στην Ελλάδα; Μερικά μαγαζάκια μόνο(σε διεθνή κλίμακα: περίπτερα) και από κει και πέρα μικροαπάτες, κομπίνες, λαμογιές. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μαρξ όταν αποκαλείτε αυτό το συνονθύλευμα καπιταλισμό...
Ο Μαρξ θα χαμογελάει μέσα στο φέρετρο του. Που τον είδαμε τον καπιταλισμό; Επειδή ζούσαμε με δανικά δεν είχες καταλάβει τίποτα; Ακόμη να το καταλάβεις; Που ζεις; Άκου, που τον είδαμε τον καπιταλισμό… Διάβασε το σχόλιο του kappa. Τα εξηγεί όλα. Πολύ ωραίο το σχόλιο σου Kapa!
Το σχόλιο είναι απάντηση προς τον ein Steppenwolf:Δεν είναι λύση αυτή. Εδώ και καιρό μετά την κρίση (ή όπως θέλεις πες το), ο κόσμος καταναλώνει ό,τι είναι φθηνό. Η παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών που θα έχουν και το μονοπώλιο και με δεδομένη την κουτοπονηριά μας, εν μέσω κρίσης θα είναι πανάκριβα. Καπιταλισμός λέγεται όλο αυτό. Ένας δράκος που όταν το αποφασίσεις και βρεις το θάρρος να τον πολεμήσεις είσαι ήδη μέσα στο στόμα του.
Ναι μας έχει βγει και το όνομα και το μάτι και όχι άδικαΟ υπουργός Οικονομικών της κάθαρσης , που έλεγε δεξιά και αριστερά ότι είμαστε διεφθαρμένοι , ξαφνικά (;) βρίσκεται να καλύπτει το σόι του .... Αραγε ήταν οι μόνοι ή οι μόνοι φανερά καλλυπτόμενοι;Ο τότε πρωθυπουργός δεν ακούγεται πουθενά. Ήξερε ή οχι; Δηλαδή συνένοχος ή απλά βλάκας; Και δεν ήξερε όταν όριζε τον υπουργό αυτό ως μόνο αρμόδιο και υπεύθυνο για διαπραγμάτευσεις επί των οικονομικών θεμάτων;Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αποδέχεται τις "πολιτικές ευθύνες " της μη αξιοποίησης της "λίστας" αλλά μέχρι εκεί... Σε μία χώρα που "αλλάζει" δεν θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί αμέσως; ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ , ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΜΩΣ ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΚΛΟΝΗΤΟΣ ΣΤΟ "ΜΟΝΤΕΛΟ" ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ! Και ο νυν πρωθυπουργός σιωπά ... και όσο σιωπά καλύπτει ... και ακόμη και αν θεωρηθεί καθαρός , στην πραγματικότητα αρχίζει να "ανακατεύεται επικίνδυνα με τα πίτουρα" . Ο νυν υπουργός Οικονομικών λέει ότι "αυτός έφερε τη σωστή λίστα.. Μόνο που δε λέει γιατι άργησε να αξιοποιήσει την παλιά ακόμη και ως παραποιημένη.ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΣΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ , ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΜΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ - ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΛΕΕΙ "ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ;"ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ , ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΠΕΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ! ΔΙΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΣΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΟΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΤΑΙ!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ