ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  • 200 γρ. baby ρόκα
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι κομμένο σε κύβους

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

  • 1 μάνγκο ώριμο κομμένο σε κύβους
  • 4 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. πιπέρι
  • 25 ml χυμός λεμόνι
  • 50 ml ξίδι λευκό βαλσάμικο
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με χοντρό αλάτι και τοποθετούμε τη γλυκοπατάτα.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 180 για περίπου 50 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος της γλυκοπατάτας), αφήνουμε να κρυώσει για να μπορέσουμε να την ξεφλουδίσουμε και να την κόψουμε σε κύβους χωρίς να διαλυθεί.
  3. Σε μπολ προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, το αβοκάντο, τα ντοματίνια, το αγγούρι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρόκα και κόλιανδρο.
  4. Για τη βινεγκρέτ μάνγκο: Σε μπολ ρίχνουμε το μάνγκο και με το ραβλομπλέντερ το κάνουμε πουρέ.
  5. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμόνι, ξίδι, μουστάρδα και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.
  6. Σερβίρουμε τη σαλάτα γλυκοπατάτας και γαρνίρουμε με τη βινεγκρέτ μάνγκο.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Baratin Drink & Dine Home Bar στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα