Αποφάσισες να χτυπήσεις τατουάζ; Να, 7 πράγματα που πρέπει να ξέρεις!

Αποφάσισες να χτυπήσεις τατουάζ; Να, 7 πράγματα που πρέπει να ξέρεις! Facebook Twitter
0

 

Αποφάσισες να χτυπήσεις τατουάζ; Να, 7 πράγματα που πρέπει να ξέρεις! Facebook Twitter
Ένα καινούργιο τατουάζ τις 2 πρώτες εβδομάδες χρειάζεται καθαριότητα και ενυδάτωση με εξειδικευμένα προϊόντα aftercare tattoo.

1.

Τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος που θα κάνει για πρώτη φορά τατουάζ

Αρχικά, πρέπει να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος, γιατί, όπως λέμε και στους πελάτες μας, ό,τι γράφει δεν ξεγράφει. Έπειτα, να κάνει έρευνα σε επαγγελματικά στούντιο, ώστε να βρει τον καλλιτέχνη με το στυλ που του ταιριάζει.


Θα πρέπει να γνωρίζει το «γιατί» και το «τι». Το «γιατί» είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέγει τη συγκεκριμένη μορφή έκφρασης (δερματοστιξία) για να πει αυτό που θέλει στον εαυτό του ή στους άλλους. Το «τι» είναι το νόημα, ο συμβολισμός και το είδος του σχεδίου που θα χαράξει ανεξίτηλα στο δέρμα του, καθώς «tattoo lasts 6 months longer than you do!». Επίσης, καλό θα ήταν να διαλέξει έναν καλλιτέχνη με εμπειρία, συνείδηση (βλέπε κανόνες υγιεινής) και ικανό να κερδίσει την εμπιστοσύνη του.


Πρέπει να είναι ξεκούραστος και να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη μέρα.

2.

Πώς μπορείς να διορθώσεις ένα κακό τατουάζ

Μπορούμε να επέμβουμε κάνοντας recover, και αν η βάση που έχουμε μας το επιτρέπει, φρεσκάρουμε και ρετουσάρουμε το ήδη υπάρχον.


Η άλλη λύση είναι το cover up, διαδικασία κατά την οποία καλύπτουμε το παλιό τατουάζ, κάνοντας ένα καινούργιο σχέδιο πάνω στο προηγούμενο.


Μπορείς να το σβήσεις με λέιζερ. Προσοχή, γιατί μπορεί να χρειαστούν πολλές συνεδρίες, ανάλογα με το τατουάζ και το σημείο στο οποίο βρίσκεται.


Μπορείς να το αφήσεις όπως είναι. Θα σου θυμίζει ότι πρέπει να είσαι λίγο πιο προσεκτικός στο μέλλον σε ό,τι κι αν κάνεις.

3.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη στο τατουάζ

Σύνηθες λάθος είναι να ζητούν μικρά μεγέθη σε σχέδια που πρέπει να γίνουν αρκετά μεγαλύτερα. Επίσης, χρώματα σε μικρή κλίμακα, τατουάζ και σχέδια σε λάθος σημεία του σώματος, που παραμορφώνουν. Εκεί είναι που πρέπει να επέμβει ο έμπειρος artist για τη σωστή πληροφόρηση και καθοδήγηση.

Η μη τήρηση των οδηγιών για το after care.


Ο πελάτης σχεδόν ποτέ δεν αφήνεται ολοκληρωτικά στα χέρια του καλλιτέχνη, για να μπορέσει να αποδώσει στο μέγιστο και να βγει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.


Όταν χτυπάς ένα τατουάζ στα αραβικά ή στα κινέζικα, πρέπει να προσέξεις ότι στα κινέζικα υπάρχουν δίφθογγοι και όχι γράμματα και δεν μπορείς να γράψεις το όνομά σου. Στα αραβικά, μια φράση που λέγεται/ακούγεται στην Ιορδανία μπορεί σε μια άλλη αραβική χώρα να σημαίνει κάτι τελείως διαφορετικό.

4.

Πώς να φροντίσεις ένα καινούργιο τατουάζ (ειδικά το καλοκαίρι)

Ένα καινούργιο τατουάζ τις 2 πρώτες εβδομάδες χρειάζεται καθαριότητα και ενυδάτωση με εξειδικευμένα προϊόντα aftercare tattoo. Καλό είναι να αποφεύγεις να κάνεις τατουάζ τους καλοκαιρινούς μήνες. Χρειάζεται προστασία από τον ήλιο, όχι θάλασσα ή πισίνα, όχι solarium τις πρώτες ημέρες και, αφού επουλωθεί, αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Αποφάσισες να χτυπήσεις τατουάζ; Να, 7 πράγματα που πρέπει να ξέρεις! Facebook Twitter
Φωτό: Θοδωρής Μανωλόπουλος/ SOOC

5.

Πέρα από τα τατουάζ για αισθητικούς λόγους, τι άλλα τατουάζ μπορούν να γίνουν

Υπάρχει το λεγόμενο ιατρικό τατουάζ, που αφορά κάλυψη ουλών, εγκαυμάτων, αποκατάσταση θηλής έπειτα από μαστεκτομή, κάλυψη ραγάδων και δυσχρωμιών. Ακόμα, υπάρχει το αισθητικό τατουάζ που λειτουργεί ως γέμισμα και διόρθωση σχήματος φρυδιών, περίγραμμα χειλιών και eye liner. Η μέθοδος αυτή απαιτεί ειδικά μηχανήματα και χρώματα, διαφορετικά από αυτά του καλλιτεχνικού τατουάζ.

6.

Τι είδους τατουάζ ζητάει πιο πολύ ο κόσμος τελευταία

Το τατουάζ δεν είναι μόδα, είναι προσωπική υπόθεση, οπότε παίζουν όλα τα στυλ, ανάλογα με το άτομο. Αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιο, θα έλεγα ότι περισσότερη ζήτηση έχει το realistic black and grey, το full color oldschool και το dot work. Aπό φράσεις και λουλουδάκια έως full color μανίκια και mandala. Πλέον, ο κόσμος είναι πολύ πιο ανοιχτός σε προτάσεις και στυλ σχεδίων.
Ζητούν «τατουάζ υπενθύμισης», όπως τα αποκαλώ. Κάτι που να τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν να ονειρεύονται, να τους υπενθυμίζει ουσιαστικά το σώμα τους, για ποια ιδανικά παλεύουν και ποιες είναι οι αξίες τους μέσα στις αντίξοες συνθήκες της εποχής μας.

7.

Ποιες τάσεις θεωρούνται οι πιο ενδιαφέρουσες τον τελευταίο καιρό

Μου αρέσουν όλες οι τάσεις που έχουν εισαχθεί στον χώρο μας από άλλα είδη, όπως το γκράφιτι, η φωτογραφία και ο ρεαλισμός, αλλά εξίσου αγαπώ το κλασικό oldschool και japanese tattoo.


Αν και δεν μου αρέσει πολύ να συνδέεται η τέχνη του τατουάζ με λέξεις όπως «τάση» και «μόδα», οφείλω να παραδεχτώ πως η κάθε εποχή έχει την τάση που τη χαρακτηρίζει. Το neotraditional στυλ το θεωρώ πολύ ενδιαφέρον, καθώς και το sacred geometry, που έχει εισχωρήσει πολύ στο tattooing την παρούσα περίοδο.


Tα watercolor tattoos, αλλά και σχέδια που παραπέμπουν σε κόμικ.

Info:

Τις πληροφορίες και τα tips έδωσαν οι: Lonis Tattoo (Λεκανίδη 1-3, Άγιος Δημήτριος, 210973910),

Uncle Chronis Tattoo (Μεσογείων 248, Χολαργός, 2114007736),

Scripta Manent (Αρκαδίας 2 & Κηφισίας, 2114072363),

El Paso Tattoo (Παναγή Τσαλδάρη 149, Καλλιθέα, 2130246940),

Inkaholic (Σοφοκλή Βενιζέλου 9, Δάφνη, 2109709122),

One Up Tattoo (Σάββα Λαζαρίδη 2, Γλυφάδα, 2108982658).

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της LIFO.

Urban Culture
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Paleo: Πώς ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα πετυχημένο wine bar εκτός πιάτσας, αποφεύγοντας το gentrification

Radio Lifo / Paleo: Πώς ένα wine bar στη μέση του πουθενά έκανε επιτυχία

Μακριά από το hip κέντρο, σε έναν δρόμο με εργοστάσια, συνεργεία και παλιά κτίρια, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το wine bar Paleo. Δεν είναι χθεσινό μαγαζί, φέτος κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας. H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον δημιουργό του Γιάννη Καϋμενάκη για το πώς κατάφερε να συνυπάρξει με μια ιστορική γειτονιά του Πειραιά που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Το ice hockey στην Αθήνα είναι στην κυριολεξία το πιο κουλ πράγμα που είδαμε τελευταία

Living / Kύπλωπες και Τιτάνες παίζουν ice hockey στο Αιγάλεω

Μια καλά οργανωμένη ερασιτεχνική λίγκα κάνει γρήγορες τρίπλες, πέφτει με δύναμη στον πάγο, σηκώνεται και συνεχίζει. Κάποιοι έχουν βρει έναν διαφορετικό τρόπο να χαλαρώνουν μετά τη δουλειά και ο αγώνας που παρακολουθήσαμε είναι από τα πιο κουλ πράγματα που είδαμε τελευταία.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δέκα σημεία του Πειραιά που δεν γνωρίζουν οι Αθηναίοι

Urban Culture / Δέκα σημεία του Πειραιά που δεν γνωρίζουν οι Αθηναίοι

Ένα μικρό οδοιπορικό σε περισσότερο ή λιγότερο γνωστά τοπόσημα και γειτονιές του Πειραιά που παρουσιάζουν ιστορικό, αρχιτεκτονικό, κοινωνιολογικό αλλά και πολιτιστικό ενδιαφέρον με «ξεναγό» τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου, Νίκο Διαμαντή.  
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ζώδια για την εβδομάδα 29/02 - 06/03/2024

Living / Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (29/02 - 06/03/2024)

Ένα ταξίδι που προκύπτει σάς δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε την εργασία με την ψυχαγωγία, να κάνετε καινούργιες γνωριμίες με άτομα που έχετε κοινά ενδιαφέρονται και, κυρίως, να ερωτευτείτε.
ΜΑΡΙΒΙΚΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Hyper Hypo: Πώς ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο κατάφερε να έχει πελάτες από όλο τον κόσμο

Radio Lifo / Hyper Hypo: Πώς ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο κατάφερε να έχει πελάτες από όλο τον κόσμο

O στυλίστας Ανδρέας Κόκκινος και ο γραφίστας Στάθης Μητρόπουλος εξηγούν στη Μερόπη Κοκκίνη πώς έστησαν το βιβλιοπωλείο τους και τι έκαναν όταν ξαφνικά μια μέρα εμφανίστηκε εκεί η Τίλντα Σουίντον.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ