Χιλιάδες Ούγγροι εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν ενάντια στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις

Χιλιάδες Ούγγροι εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν ενάντια στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις Facebook Twitter
0
Χιλιάδες Ούγγροι εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν ενάντια στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις Facebook Twitter

Χιλιάδες Ούγγροι, δυσαρεστημένοι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην εκπαίδευση, διαδήλωσαν σήμερα στη Βουδαπέστη, σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει στην ουγγρική πρωτεύουσα τους τελευταίους μήνες.


"Απελευθερώστε τη χώρα! Απελευθερώστε το σχολείο!" έγραφαν στα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν. Παρά τη βροχή που έπεφτε στην πόλη, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση, σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Χιλιάδες Ούγγροι εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν ενάντια στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις Facebook Twitter
Χιλιάδες Ούγγροι εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν ενάντια στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις Facebook Twitter


Οι διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών ξεκίνησαν στις 27 Νοεμβρίου 2015, όταν δόθηκε στη δημοσιότητα μια ανοιχτή επιστολή της περίβλεπτης ανώτατης σχολής του Μίσκολτς, όπου καταγγέλονταν οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης. Έκτοτε, περισσότερα από 700 σχολεία και 30.000 εκπαιδευτικοί και γονείς εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη σχολή αυτή. Την περασμένη εβδομάδα στο Μίσκολτς διαδήλωσαν 5.000 εκπαιδευτικοί, γονείς και σπουδαστές.


Η δεξιά κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν επέβαλε, λίγο αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2010, μεταρρυθμίσεις του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος το οποίο θεωρούσε πολύ φιλελεύθερο. Τα σχολεία πέρασαν υπό τον έλεγχο μιας κρατικής υπηρεσίας, της KLIK, τα σχολικά εγχειρίδια ορίζονται από την κεντρική κυβέρνηση και επιβλήθηκε ένα συγκεκριμένο ποσοστό ωρών παρακολούθησης των μαθημάτων.

 

Χιλιάδες Ούγγροι εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν ενάντια στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις Facebook Twitter

 

"Υπάρχουν καθημερινά προβλήματα, για παράδειγμα δεν έχουμε κιμωλίες. Ο φόρτος εργασίας των καθηγητών είναι υπερβολικός, όπως και των μαθητών που επενδύουν περισσότερες ώρες στο σχολείο απ' όσες οι ενήλικοι στην εργασία τους", είπε ένας καθηγητής της σχολής του Μίσκολτς, ο Όλιβερ Πιλτς.

Χιλιάδες Ούγγροι εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν ενάντια στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις Facebook Twitter


Αυτή η αντικυβερνητική διαδήλωση ήταν η μεγαλύτερη που έχει οργανωθεί στη Βουδαπέστη από το 2014, όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την επιβολή φόρου στη χρήση του διαδικτύου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM