Συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας στις Άλπεις καταγγέλουν τη Lufthansa

Συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας στις Άλπεις καταγγέλουν τη Lufthansa Facebook Twitter
0

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την τραγωδία της Germanwings με την πτώση του μοιραίου Airbus 320 στις Άλπεις που είχε ως συνέπεια το θάνατο 149 ανθρώπων, μια  διαμάχη είναι σε εξέλιξη μεταξύ των οικογενειών των θυμάτων και της αεροπορικής εταιρείας.


Πολλοί συγγενείς εξέφρασαν την οργή τους για  κακομεταχείριση από τη Lufthansa , στην οποία ανήκει η Germanwings , χαρακτηρίζοντας «προσβλητική» την αποζημίωση που προσφέρεται: € 25.000 για κάθε θανόντα και άλλα € 10.000 για κάθε μέλος της οικογένειας.


Η επιστολή περιέχει σοβαρές επικρίσεις τόσο για το ύψος της αποζημίωσης, όσο και για το ότι η εταιρεία δεν έχει ζητήσει ως τώρα συγγνώμη για την απώλεια των ανθρώπων τους. Στην επιστολή, 32 συγγενείς  θυμάτων χαρακτηρίζουν «προσβολή» και «προσβλητική» την αποζημίωση των 100.000 ευρώ.


Ο Όμιλος Lufthansa απάντησε εκφράζοντας τη λύπη του για τον τόνο που χρησιμοποιείται στην επιστολή και δηλώνει ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη. «Κατά μέσο όρο, έχουν λάβει περισσότερα από 100.000 ευρώ. Και το ποσό αυτό μπορεί να φτάσει μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ αν το θύμα ήταν ο μοναδικός προστάτης της οικογένειας», σημείωσε στέλεχος της γερμανικής εταιρείας.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Lufthansa η εταιρεία θα πληρώσει € 25.000 για τις οικογένειες των θυμάτων  ως έναν τρόπο για να αντισταθμίσει την «πόνο και την ταλαιπωρία» που προκαλούνται από την τραγωδία. Σε αυτό το ποσό θα προστεθούν 50 χιλιάδες ευρώ ως συναισθηματική αποζημίωση. των θυμάτων που ζουν στη Γερμανία έχουν επίσης το δικαίωμα για επιπλέον αποζημίωση 10.000 ευρώ για την αντιστάθμιση των πιθανών προβλημάτων υγείας ενώ, κατά την εταιρεία, έχουν τη δυνατότητα, να απαιτήσουν επιπλέον πληρωμές από άλλα χρηματοοικονομικά έξοδα, όπως κηδείες και απώλεια συντάξεων. "Αν το θύμα ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά, η καταβολή αποζημίωσης θα φτάσει τις 105.000 ευρώ", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.


Συμπλήρωσε επίσης ότι η Lufthansa θα αναλάβει και την κοινωνική ευθύνη των οικογενειών των θυμάτων, αν κάποιο θύμα π.χ. έχει παιδιά η εταιρεία θα αναλάβει στις σπουδές και τη μακροπρόθεσμη στήριξη τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ SOCIAL MEDIA

Διεθνή / Η Αυστρία σχεδιάζει απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 14 ετών

Ο αντικαγκελάριος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής τις επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά, κάνοντας λόγο για εθισμό και προβλήματα υγείας
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΘΥΜΑΤΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ GOOGLE

Διεθνή / Θύματα του Έπσταϊν μηνύουν την κυβέρνηση Τραμπ και την Google για τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων

Οι επιζώντες υποστηρίζουν ότι η αποκάλυψη των προσωπικών τους στοιχείων αποτελεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Telegraph: Η Ρωσία στέλνει αλκοολικούς από κέντρα απεξάρτησης στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Σοβαρές καταγγελίες σκιαγραφούν μια ανησυχητική εικόνα για τον τρόπο ενίσχυσης των ρωσικών δυνάμεων, με αναφορές για στρατολόγηση ευάλωτων ατόμων, αποστολή τους στο μέτωπο χωρίς επαρκή εξοπλισμό και κακοποίηση όσων αρνούνται να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM