Η προσβολή του Ομπάμα στον Πρωθυπουργό του Ιράκ

Η προσβολή του Ομπάμα στον Πρωθυπουργό του Ιράκ Facebook Twitter
4

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα σνόμπαρε επιδεικτικά τον Πρωθυπουργό του Ιράκ όταν εκείνος τον πλησίασε για να του πεί κάτι, στη διάρκεια της συνόδου των G7 στις γερμανικές Άλπεις.

Ο ιρακινός Πρωθυπουργός Haider Al-Abadi κάθισε ακριβώς δίπλα στον Ομπάμα την ώρα που εκείνος μιλούσε με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Ματέο Ρέντσι, όμως παρότι, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ,  ο αμερικανός Πρόεδρος φαίνεται να αντιλαμβάνεται την παρουσία του, τον αγνοεί και συνεχίζει την ομιλία του. Ο Αμπαντι περιμένει υπομονετικά μαζί με τον μεταφραστή του αλλά μόλις ο Ομπάμα τελειώνει την κουβέντα του, απλώς σηκώνεται και φεύγει χωρίς να ρίξει ούτε μια ματιά σε εκείνον.

Ο Αμπαντι κοιτάζει τότε από αμηχανία του ρολόι του και αποχωρεί ενώ ο μεταφραστής κουνάει τα χέρια του ενοχλημένος...

Η αμερικανική κυβέρνηση εμφανίζεται ενοχλημένη από τις ήττες του ιρακινού στρατού και την προέλαση των τζιχαντιστών. Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε ευθέως αυτή τη δυσαρέσκεια κατηγορώντας τον ιρακινό στρατό για δειλία.

      

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
O πρόεδρος μιας μεγάλης εταιρείας, δεν ασχολείται με το όποιο χαμηλόβαθμο στέλεχός της, υπάρχουν οι διευθυντές γι΄αυτό. Μόνο αμα είναι πολύ αποδοτικό για την εταιρεία, μπορεί να του σφίξει το χέρι, και να του δώσει συγχαρητήρια, μη τα ισοπεδώσουμε όλα.
Λίγη τσίπα βρε Αμερικάνοι δεν βλάπτει. Λίγος σεβασμός απέναντι σε ένα λαό που του αλλάξατε τα φώτα. Αλλά που να βρεί η τσίπα και το φιλότιμο στα διεθνή παιχνίδια των πολιτικών.
¨Ασχετο αλλά το έχει πάθει και ο κάπως "άνετος" με τους Αμερικάνους Ανδρέας Παπανδρέου. Συνάντησε σε κάποια σύνοδο τον τότε Πρόεδρο (πατέρα) Μπους, του έδωσε το χέρι αλλά ο τελευταίος προσπέρασε χωρίς να τον κοιτάξει καν. Δεν το έδειξε η ΕΡΤ αλλά η Ελευθεροτυπία είχε διαδοχικές φωτογραφίες από ξένα κανάλια που έδειχνε τον Ανδρέα να μαζεύει πίσω το χέρι του. Αν και δεν υπήρξα Παπανδρεικός η αλαζονεία Μπους μου έκανε άθλια εντύπωση και τότε είχα δει τότε με συμπάθεια τον Ανδρέα.
Όταν οι ΗΠΑ στήριζαν τον Σαντάμ Χουσεΐν για να ρίξει το κόμμα Μπάαθ ήταν καλός σύμμαχος ενάντια στο φιλορωσικό Ιράν. Μετά έπαψε να τους είναι χρήσιμος, τον βάφτισαν "τρομοκράτη" και την συνέχεια την ξέρετε.Παρομοίως είχαν πράξει και με τον Μπιν Λάντεν. Όσο οι Ρώσοι είχαν εισβάλλει στο Αφγανιστάν, του παρείχαν εξοπλισμό, χρήματα κι εκπαιδεύσεις. Μετά έγινε ο κακός "τρομοκράτης" κι αυτός."Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες", λέει η παροιμία. Το κακό είναι ότι για τα πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια των λίγων την πληρώνουν οι πολλοί, ενίοτε και με τις ζωές τους.