Χάκερς έκλεψαν δεδομένα 100 χιλιάδων πολιτών από την αμερικανική εφορία

Χάκερς έκλεψαν δεδομένα 100 χιλιάδων πολιτών από την αμερικανική εφορία Facebook Twitter
0

Χάκερς χτύπησαν την αμερικανική φορολογική υπηρεσία IRS κλέβοντας προσωπικές πληροφορίες από περίπου 100 χιλιάδες φορολογούμενους , όπως παραδέχθηκε η ίδια η υπηρεσία σήμερα.

Οι χάκερς έκλεψαν αρχικώς ημερομηνίες γέννησης και διευθύνσεις και στη συνέχεια τις χρησιμοποίησαν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες της εφορίας, «προσπερνώντας τις ερωτήσεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η επίθεση πραγματοποιήθηκε μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου και ήταν μία από τις 200 χιλιάδες επιθέσεις από χάκερς που σημειώθηκαν κατά της IRS. Σύμφωνα πάντως με την υπηρεσία, δεν κινδυνεύει η ασφάλεια του ηλεκτρονικού συστήματος μέσω του οποίου γίνονται οι φορολογικές δηλώσεις μέσω διαδικτύου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM