Έκρηξη σε πορεία ειρήνης στην Ουκρανία

Έκρηξη σε πορεία ειρήνης στην Ουκρανία Facebook Twitter
Εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων της εξέγερσης, στο Κίεβο.
0

Έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι κατά τη διάρκεια μιας πορείας ειρήνης στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του τουλάχιστον δυο άτομα και να τραυματιστούν δέκα.

Σύμφωνα με το Reuters, άγνωστοι πέταξαν τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο, πάνω στο πλήθος. Οι ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια. Στην πόλη αυτή της ανατολικής Ουκρανίας, έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες πολλές εκρήξεις που χαρακτηρίζονται από τις αρχές ως «τρομοκρατικές ενέργειες».

Μεταξύ των νεκρών είναι ένας αστυνομικός και ένας φιλοευρωπαίος ακτιβιστής, σύμφωνα με τους οργανωτές της κινητοποίησης.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η πορεία στο Χάρκοβο οργανώθηκε στη μνήμη των περίπου 100 διαδηλωτών που σκοτώθηκαν πριν από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, που οδήγησε στην ανατροπή του Γιανούκοβιτς, την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και τις αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ φιλορώσων και ουκρανικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ