Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από ένα διάσημο καφέ της Βιέννης για να διαδηλώσουν ενάντια σε ομοφοβικό περιστατικό που θύματα είχε δύο λεσβίες.

 

Σύμφωνα με τις δύο γυναίκες το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το ζευγάρι είχε ραντεβού στο καφέ Prückel και όταν συναντήθηκαν αντάλλαξαν ένα φιλί. Από την στιγμή που κάθισαν στο τραπέζι, ο σερβιτόρος απέφευγε να πάρει παραγγελία, αλλά εκείνες περίμεναν για σχεδόν δύο ώρες. Όταν ζήτησαν εξηγήσεις, ο υπεύθυνος του καταστήματος τους είπε πως η συμπεριφορά τους είναι κατάλληλη για οίκους ανοχής και όχι για ένα παραδοσιακό καφέ, ζητώντας τους να φύγουν. Στη συνέχεια οι γυναίκες δημοσιοποίησαν το περιστατικό στο Facebook και την εφημερίδα The Local και αμέσως έλαβαν χιλιάδες μηνύματα υποστήριξης από αγνώστους. 

 

Η Αnastasia Lopez και η Eva Prewein
Η Αnastasia Lopez και η Eva Prewein

 

 

 

Ο ιδιοκτήτης του Cafe Prueckel έχει απολογηθεί ήδη για το περιστατικό που συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά το ζευγάρι Αnastasia Lopez και Eva Prewein ανέφεραν ότι η διαδήλωση είχε ως στόχο να επιστήσει την προσοχή στη γενική εικόνα των διακρίσεων κατά των ομοφυλοφίλων στη Βιέννη. Στο πλευρό των διαδηλωτών στάθηκαν και τα τουριστικά γραφεία της Βιέννης τα οποία κατέκριναν το περιστατικό και υπογράμμισαν πως η πόλη τους είναι και πρέπει ένας ελκυστικός προορισμός για τους χιλιάδες ομοφυλόφιλους που την επισκέπτονται ετησίως.

 

Στα πλαίσια της χθεσινής διαμαρτυρίας πολλοί από τους συμμετέχοντες αντάλλαξαν φιλιά με ανθρώπους του ίδιου φίλιου φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα ενώ η αστυνομία φρουρούσε το κατάστημα που παρέμενε κλειστό για λόγους ασφαλείας.

 

Η Αστυνομία εκτιμά ότι πάνω από 2.000 άτομα συμμετείχαν στην διαδήλωση της Παρασκευής ενώ κλειστός παρέμεινε εξαιτίας του όγκου των διαδηλωτών και ο κεντρικός δρόμος μπροστά από το καφέ.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr