Εξέπληξε τους γιατρούς του νοσοκομείου St.Thomas στο Λονδίνο η ανακάλυψη της αιτίας των σοβαρών συμπτωμάτων που παρουσίαζε 50χρονος Κινέζος, όπως πονοκεφάλους, επιληπτικές κρίσεις, αλλοίωση της αίσθησης της όσφρησης, προβλήματα  μνήμης και άλλα νευρολογικά συμπτώματα.

 

Οι επιστήμονες μετά από πολλές άκαρπες ως προς τα αίτια εξετάσεις, κατάφεραν να βρουν τελικά την αιτία των προβλημάτων που ήταν ένα σκουλήκι μήκους 1 εκ. το οποίο είχε «φωλιάσει» στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου του 50χρονου και ζούσε εκεί επί 4 χρόνια.

 

Μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο σκουλήκι που μολύνει υδρόβιους οργανισμούς, τους οποίους μετά τρώνε τα ερπετά και τα αμφίβια, βρισκόταν συνήθως κάτω από το ανθρώπινο δέρμα, στους πνεύμονες ή σε όγκους στο στήθος.

 

Πολύ σπάνια η εν λόγω ταινία μπορεί να βρεθεί στον εγκέφαλο, προκαλώντας χρόνια φλεγμονή.

 

Το σκουλήκι που αναπτύσσεται σε σχήμα κορδέλας και μπορεί να φτάσει το ένα μέτρο σε μήκος (όχι όμως στον εγκέφαλο) επιζεί στο ανθρώπινο κεφάλι απορροφώντας θρεπτικές ουσίες, όπως λιπαρά οξέα του εγκεφαλικού ιστού.

 

Μάλιστα το σκουλήκι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν έμενε ακίνητο στον εγκέφαλο, αλλά έκοβε βόλτες από το ένα ημισφαίριο στο άλλο, σε απόσταση τουλάχιστον πέντε εκατοστών, διασχίζοντας ευαίσθητα κέντρα του εγκεφάλου.

 

Το σκουλήκι έχει αφαιρεθεί από τον εγκέφαλο του 50χρονου, ο οποίος όμως συνεχίζει να υποφέρει από -κυρίως ψυχολογικά- προβλήματα και μόνο στη σκέψη ότι τόσα χρόνια ένα σκουλήκι ζούσε στον εγκέφαλό του.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr