Σκωτσέζος Δήμαρχος παραιτείται μετά την απαγόρευση εισόδου του στις παμπ της πόλης του

Σκωτσέζος Δήμαρχος παραιτείται μετά την απαγόρευση εισόδου του στις παμπ της πόλης του Facebook Twitter
Ο (πρώην) Δήμαρχος της πόλης
3

 

Σκωτσέζος Δήμαρχος παραιτείται μετά την απαγόρευση εισόδου του στις παμπ της πόλης του Facebook Twitter
Ο πρώην Δήμαρχος και η παμπ στην οποία έγινε το επεισόδιο

 

Αυτός είναι ο Wayne Ronayne, ο μέχρι χτες Δήμαρχος του Gosport, της Μεγάλης Βρετανίας. Χτες παραιτήθηκε μετά από την απαγόρευση εισόδου του (και της συζύγου του) και απ' τις 36 παμπ της πόλης. Ο Ronayne υπήρξε Δήμαρχος μόλις για 40 ημέρες. 

 

Την 4η Ιουνίου, ο Δήμαρχος και η σύζυγός του Paula Carter βγήκαν για να γιορτάσουν την πρώτη μέρα του στο αξίωμα. Μέθυσαν τόσο πολύ που επενέβη η αστυνομία, και δύο μπαρ του Gosport τους αρνήθηκαν την είσοδο. 

 

Ο Stephen Brown, υπεύθυνος του Nelsons, είπε για το περιστατικό: "Η κυρία Carter μου είπε <<ξέρεις ποια είμαι εγώ;>>. Της είπα <<Όχι δεν ξέρω>> κι αυτή μου είπε <<Είμαι η Δημαρχίνα του Gosport και μπορώ να σας κλείσω στο πι και φι.>>. Της εξήγησα ευγενικά ότι παρ' όλα αυτά δεν μπορούσε να μπει -ήταν εμφανώς μεθυσμένη- και έγινε πιο αγενής και χρειάστηκε να την μαζέψουν."

 

Σκωτσέζος Δήμαρχος παραιτείται μετά την απαγόρευση εισόδου του στις παμπ της πόλης του Facebook Twitter
Η μαρίνα της πόλης
 

 

Μετά απ' αυτό τα μπαρ -και η άτυπη οργάνωση που τα εκπροσωπεί- τιμώρησαν με έξι μήνες απαγόρευση εισόδου τον Δήμαρχο και με ένα χρόνο τη γυναίκα του. 

 

Ενάμιση μήνα μετά, και βλέποντας ότι δεν μπορεί να διοικήσει την πόλη ο Ronayne παραιτήθηκε, αρνούμενος ότι έκανε κάποιο λάθος: "Η απόφασή μου δε σημαίνει πως παραδέχομαι κάποιο λάθος μου ή κάποια αδυναμία μου να εκπληρώσω το ρόλο μου. Η παραίτησή μου οφείλεται μόνο στην κατεστραμμένη πλέον δημόσια εικόνα μου, για την οποία είναι υπεύθυνα συγκεκριμένα μέλη της κοινότητάς μας..." 

 

 

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Και αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά της Ελλάδας από κανονικά ευρωπαικά κράτη. Εκεί ο νόμος εφαρμόζεται αμέσως για όλους και το "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" θεωρείται αστείο και έχει μηδενική βαρύτητα
Η διαφορά της Ελλάδας είναι εδώ ο ιδιοκτήτης του μπαρ θα το θεωρούσε μεγάλη του τιμή και θα το διαφήμιζε ότι ο δήμαρχος της πόλης του τα πίνει στο δικό του μαγαζί. Και θα του κέρναγε και ό,τι είχε πιει.
Ωστόσο από ό,τι βλέπουμε, *και* σε ένα «κανονικό ευρωπαϊκό κράτος» α) ένας δήμαρχος θεωρεί ότι από τη στιγμή που απέκτησε εξουσία μπορεί να γίνει αγενής απέναντι σε συμπολίτες του β) και εκεί χρησιμοποιείται η έκφραση «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» (αν ειπώθηκε όντως) όπως και οι απειλές για εκδικητική χρήση της εξουσίας (θα στο κλείσω το μαγαζί) γ) μετά από όλα αυτά κανείς δεν παραδέχεται κανένα λάθος.Πέρα από αυτό, δεν είδα να εφαρμόστηκε κανένας «νόμος».Τα άτομα που δουλεύουν ή έχουν τις παμπ, μέσω της οργάνωσης που άτυπα τα εκπροσωπεί, απαγόρεψαν την είσοδο στον δήμαρχο της πόλης τους και τη γυναίκα του.