Θέσεις σαν σέλα ποδηλάτου προβλέπει νέα πατέντα της Airbus

Θέσεις σαν σέλα ποδηλάτου προβλέπει νέα πατέντα της Airbus Facebook Twitter
14

Η ευρωπαϊκή εταιρία κατέθεσε την πατέντα της στο Aμερικανικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών πριν από περίπου ένα μήνα, στις 12 Ιουνίου.

Η καινούργια εφαρμογή προβλέπει θέσεις αεροπλάνου που μοιάζουν με σέλες ποδηλάτου, κάτι που υπόσχεται να μειώσει τον "υπερβολική απόσταση" μεταξύ των θέσεων.

Το τραπεζάκι στο πίσω μέρος του καθίσματος φαίνεται ότι θα εξαλειφθεί, οδηγώντας τους επιβάτες προφανώς να τρώνε στα πόδια τους. 

Περισσότερες θέσεις στα αεροπλάνα σημαίνει φυσικά περισσότερα χρήματα για τις αεροπορικές εταιρίες. Όμως δεν είναι σίγουρο αν το συγκεκριμένο σχέδιο καταρχάς θα συμφέρει οικονομικά, καθώς για περισσότερες θέσεις επιβατών θα χρειαστούν περισσότερα μέλη πληρώματος και αφετέρου αν θα περάσει τους ελέγχους των αρχών ασφαλείας.

Η Ryanair το 2012 είχε πει ότι δεν προχώρησε στο σχέδιο της για θέσεις ορθίων στα αεροπλάνα της μετά από σχετική απαγόρευση.

Εκπρόσωπος της Airbus είπε στους Τάιμς του Λος Άντζελες ότι "Πολλά, αν όχι τα περισσότερα, από αυτά τα σχέδια δεν θα εφαρμοστούν ποτέ, αλλά σε περίπτωση που το μέλλον των αερομεταφορών φέρει στο προσκήνιο κάποιες από αυτές τις πατέντες μας, η δουλειά μας θα είναι προστατευμένη".

Φυσικά η Airbus δεν είναι η μόνη εταιρεία που ψάχνει για τρόπους ώστε να μπουν περισσότερες θέσεις στα αεροπλάνα. Και η επιτυχία των αερογραμμών χαμηλού κόστους δείχνει ότι αρκετοί επιβάτες είναι πρόθυμοι να "ανταλλάξουν" παραδοσιακές ανέσεις για ένα φθηνότερο εισιτήριο.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Δηλαδή αμα έχεις 8 ώρες πτήση , 15 ώρες πτήση κλπ θα κάθεσε σε σέλα ποδηλάτου αν εφαρμοστεί? Πόσο μαλ..ς μπορεί να είναι? Είπαμε περισσότερες θέσεις αλλα να είσαι υποτυπωδώς άνετα.