Θέσεις σαν σέλα ποδηλάτου προβλέπει νέα πατέντα της Airbus

Θέσεις σαν σέλα ποδηλάτου προβλέπει νέα πατέντα της Airbus Facebook Twitter
14

Η ευρωπαϊκή εταιρία κατέθεσε την πατέντα της στο Aμερικανικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών πριν από περίπου ένα μήνα, στις 12 Ιουνίου.

Η καινούργια εφαρμογή προβλέπει θέσεις αεροπλάνου που μοιάζουν με σέλες ποδηλάτου, κάτι που υπόσχεται να μειώσει τον "υπερβολική απόσταση" μεταξύ των θέσεων.

Το τραπεζάκι στο πίσω μέρος του καθίσματος φαίνεται ότι θα εξαλειφθεί, οδηγώντας τους επιβάτες προφανώς να τρώνε στα πόδια τους. 

Περισσότερες θέσεις στα αεροπλάνα σημαίνει φυσικά περισσότερα χρήματα για τις αεροπορικές εταιρίες. Όμως δεν είναι σίγουρο αν το συγκεκριμένο σχέδιο καταρχάς θα συμφέρει οικονομικά, καθώς για περισσότερες θέσεις επιβατών θα χρειαστούν περισσότερα μέλη πληρώματος και αφετέρου αν θα περάσει τους ελέγχους των αρχών ασφαλείας.

Η Ryanair το 2012 είχε πει ότι δεν προχώρησε στο σχέδιο της για θέσεις ορθίων στα αεροπλάνα της μετά από σχετική απαγόρευση.

Εκπρόσωπος της Airbus είπε στους Τάιμς του Λος Άντζελες ότι "Πολλά, αν όχι τα περισσότερα, από αυτά τα σχέδια δεν θα εφαρμοστούν ποτέ, αλλά σε περίπτωση που το μέλλον των αερομεταφορών φέρει στο προσκήνιο κάποιες από αυτές τις πατέντες μας, η δουλειά μας θα είναι προστατευμένη".

Φυσικά η Airbus δεν είναι η μόνη εταιρεία που ψάχνει για τρόπους ώστε να μπουν περισσότερες θέσεις στα αεροπλάνα. Και η επιτυχία των αερογραμμών χαμηλού κόστους δείχνει ότι αρκετοί επιβάτες είναι πρόθυμοι να "ανταλλάξουν" παραδοσιακές ανέσεις για ένα φθηνότερο εισιτήριο.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM

σχόλια

12 σχόλια
Δηλαδή αμα έχεις 8 ώρες πτήση , 15 ώρες πτήση κλπ θα κάθεσε σε σέλα ποδηλάτου αν εφαρμοστεί? Πόσο μαλ..ς μπορεί να είναι? Είπαμε περισσότερες θέσεις αλλα να είσαι υποτυπωδώς άνετα.