Θέσεις σαν σέλα ποδηλάτου προβλέπει νέα πατέντα της Airbus

Θέσεις σαν σέλα ποδηλάτου προβλέπει νέα πατέντα της Airbus Facebook Twitter
14

Η ευρωπαϊκή εταιρία κατέθεσε την πατέντα της στο Aμερικανικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών πριν από περίπου ένα μήνα, στις 12 Ιουνίου.

Η καινούργια εφαρμογή προβλέπει θέσεις αεροπλάνου που μοιάζουν με σέλες ποδηλάτου, κάτι που υπόσχεται να μειώσει τον "υπερβολική απόσταση" μεταξύ των θέσεων.

Το τραπεζάκι στο πίσω μέρος του καθίσματος φαίνεται ότι θα εξαλειφθεί, οδηγώντας τους επιβάτες προφανώς να τρώνε στα πόδια τους. 

Περισσότερες θέσεις στα αεροπλάνα σημαίνει φυσικά περισσότερα χρήματα για τις αεροπορικές εταιρίες. Όμως δεν είναι σίγουρο αν το συγκεκριμένο σχέδιο καταρχάς θα συμφέρει οικονομικά, καθώς για περισσότερες θέσεις επιβατών θα χρειαστούν περισσότερα μέλη πληρώματος και αφετέρου αν θα περάσει τους ελέγχους των αρχών ασφαλείας.

Η Ryanair το 2012 είχε πει ότι δεν προχώρησε στο σχέδιο της για θέσεις ορθίων στα αεροπλάνα της μετά από σχετική απαγόρευση.

Εκπρόσωπος της Airbus είπε στους Τάιμς του Λος Άντζελες ότι "Πολλά, αν όχι τα περισσότερα, από αυτά τα σχέδια δεν θα εφαρμοστούν ποτέ, αλλά σε περίπτωση που το μέλλον των αερομεταφορών φέρει στο προσκήνιο κάποιες από αυτές τις πατέντες μας, η δουλειά μας θα είναι προστατευμένη".

Φυσικά η Airbus δεν είναι η μόνη εταιρεία που ψάχνει για τρόπους ώστε να μπουν περισσότερες θέσεις στα αεροπλάνα. Και η επιτυχία των αερογραμμών χαμηλού κόστους δείχνει ότι αρκετοί επιβάτες είναι πρόθυμοι να "ανταλλάξουν" παραδοσιακές ανέσεις για ένα φθηνότερο εισιτήριο.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Διεθνή / Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Eπέκταση των τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι συνέπειες - Η ζώνη απαγόρευσης, οι αεροπορικές επιθέσεις και οι ανθρώπινες τραγωδίες
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Διεθνή / Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων στη Συρία: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε ομάδα που ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κοινότητα Δρούζων κοντά στη Δαμασκό, μετά από αιματηρές συγκρούσεις στη νότια Συρία
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Διεθνή / Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, σχολιάζει την αναθεωρημένη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Δηλαδή αμα έχεις 8 ώρες πτήση , 15 ώρες πτήση κλπ θα κάθεσε σε σέλα ποδηλάτου αν εφαρμοστεί? Πόσο μαλ..ς μπορεί να είναι? Είπαμε περισσότερες θέσεις αλλα να είσαι υποτυπωδώς άνετα.