289 χιλιάδες μητέρες πεθαίνουν κάθε χρόνο πάνω στη γέννα

289 χιλιάδες μητέρες πεθαίνουν κάθε χρόνο πάνω στη γέννα Facebook Twitter
0

 

289 χιλιάδες μητέρες πεθαίνουν κάθε χρόνο πάνω στη γέννα Facebook Twitter

289 χιλιάδες γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο την ώρα του τοκετού σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση της οργάνωσης Save the Children, για την «Κατάσταση της Μητέρας του Κόσμου».

Όπως δηλώνει η Πριγκίπισσα Sarah της Ιορδανίας, μέλος της οργάνωσης, στην Χάφιγκτον Ποστ, αν υπήρχε η δυνατότητα να χορηγηθούν φάρμακα χαμηλού κόστους σε όλες τις γυναίκες που γεννάνε, τότε θα μπορούσαν να αποτραπούν 41 εκατομμύρια περιπτώσεις αιμορραγίας μετά τον τοκετό, που είναι η κύρια αιτία της μητρικής θνησιμότητας, και να σωθούν οι ζωές 1,4 εκατομμυρίων γυναικών άνω των 10 ετών.

Πέραν των γυναικών που πεθαίνουν στη γέννα, πολλά μωρά δεν επιβιώνουν τον πρώτο μήνα της ζωής τους- 2,8 εκατομμύρια κάθε χρόνο - με τους περισσότερους από αυτούς τους θανάτους να συμβαίνουν την ημέρα της γέννησης και τις αμέσως επόμενες ημέρες.

 

289 χιλιάδες μητέρες πεθαίνουν κάθε χρόνο πάνω στη γέννα Facebook Twitter

Από τα 80 εκατομμύρια ανθρώπων που αναμένεται να χρειαστούν ανθρωπιστική βοήθεια το 2014, περισσότεροι από τα τρία τέταρτα είναι γυναίκες και παιδιά. Η έκθεση δείχνει ότι στην πιο δύσκολη θέση είναι οι μητέρες, καθώς 1 στις 27 είναι πιθανόν να πεθάνουν πάνω στην εγκυμοσύνη αλλά και τα παιδιά καθώς 1 στα 7 παιδιά πεθαίνουν πριν 5ο έτος της ηλικίας τους. Πρόκειται για συγκλονιστικά στοιχεία και μια απόλυτη τραγωδία, κυρίως επειδή η πλειονότητα αυτών των θανάτων μπορούν να προληφθούν.

H πριγκίπισσα Σάρα σημειώνει ότι υπάρχει ένα  σχέδιο δράσης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με στόχο τη δραστική μείωση των θανάτων ως το 2035.

0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM