289 χιλιάδες μητέρες πεθαίνουν κάθε χρόνο πάνω στη γέννα

289 χιλιάδες μητέρες πεθαίνουν κάθε χρόνο πάνω στη γέννα Facebook Twitter
0

 

289 χιλιάδες μητέρες πεθαίνουν κάθε χρόνο πάνω στη γέννα Facebook Twitter

289 χιλιάδες γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο την ώρα του τοκετού σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση της οργάνωσης Save the Children, για την «Κατάσταση της Μητέρας του Κόσμου».

Όπως δηλώνει η Πριγκίπισσα Sarah της Ιορδανίας, μέλος της οργάνωσης, στην Χάφιγκτον Ποστ, αν υπήρχε η δυνατότητα να χορηγηθούν φάρμακα χαμηλού κόστους σε όλες τις γυναίκες που γεννάνε, τότε θα μπορούσαν να αποτραπούν 41 εκατομμύρια περιπτώσεις αιμορραγίας μετά τον τοκετό, που είναι η κύρια αιτία της μητρικής θνησιμότητας, και να σωθούν οι ζωές 1,4 εκατομμυρίων γυναικών άνω των 10 ετών.

Πέραν των γυναικών που πεθαίνουν στη γέννα, πολλά μωρά δεν επιβιώνουν τον πρώτο μήνα της ζωής τους- 2,8 εκατομμύρια κάθε χρόνο - με τους περισσότερους από αυτούς τους θανάτους να συμβαίνουν την ημέρα της γέννησης και τις αμέσως επόμενες ημέρες.

 

289 χιλιάδες μητέρες πεθαίνουν κάθε χρόνο πάνω στη γέννα Facebook Twitter

Από τα 80 εκατομμύρια ανθρώπων που αναμένεται να χρειαστούν ανθρωπιστική βοήθεια το 2014, περισσότεροι από τα τρία τέταρτα είναι γυναίκες και παιδιά. Η έκθεση δείχνει ότι στην πιο δύσκολη θέση είναι οι μητέρες, καθώς 1 στις 27 είναι πιθανόν να πεθάνουν πάνω στην εγκυμοσύνη αλλά και τα παιδιά καθώς 1 στα 7 παιδιά πεθαίνουν πριν 5ο έτος της ηλικίας τους. Πρόκειται για συγκλονιστικά στοιχεία και μια απόλυτη τραγωδία, κυρίως επειδή η πλειονότητα αυτών των θανάτων μπορούν να προληφθούν.

H πριγκίπισσα Σάρα σημειώνει ότι υπάρχει ένα  σχέδιο δράσης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με στόχο τη δραστική μείωση των θανάτων ως το 2035.

0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM