Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας Sigma Dos που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα El Mundo το 62% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι επιθυμούν να παραιτηθεί ο Βασιλιάς Χουάν Κάρλος από το Ισπανικό θρόνο υπέρ του γιου του Φελίπε. Σε περυσινή δημοσκόπηση το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 44,7%.

 

Ο 45χρονος πρίγκιπας Φελίπε διατηρεί ένα θετικό ποσοστό αποδοχής -- 66%-- και οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι η μοναρχία ενδεχομένως να ανακτήσει την καλή εικόνα της αν ο Φελίπε διαδεχτεί στον θρόνο του Χουάν Κάρλος.

 

Αν και ο Χουάν Κάρλος απολάμβανε διαχρονικά υψηλά ποσοστά δημοφιλίας, φαίνεται πως πληρώνει την έρευνα για σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται η κόρη του, η πριγκίπισσα Κριστίνα, και ο σύζυγός της Ινιάκι Ουνδαγαρίν, σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης και με υψηλό το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα. Όπως γράφουν και τα Νέα, το ποσοστό αποδοχής του βασιλιά μειώθηκε κατά πολύ τον Απρίλιο του 2012 όταν έπεσε και έσπασε το ισχίο του στη διάρκεια σαφάρι ελεφάντων στην Μποτσουάνα, ένα εξαιρετικά ακριβό ταξίδι το οποίο είχε κρατηθεί μυστικό πριν από το ατύχημά του και πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο σκληρών περικοπών στις δημόσιες δαπάνες.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr