Αυλαία για την προεκλογική εκστρατεία στο Ιράν

Αυλαία για την προεκλογική εκστρατεία στο Ιράν Facebook Twitter
0

Το πρωί της Παρασκευής ανοίγουν οι κάλπες στο Ιράν για την ανάδειξη νέου προέδρου της χώρας. Οι υποψήφιοι ολοκλήρωσαν την προεκλογική εκστρατεία με ομιλίες ενώπιον των υποστηρικτών τους. Τις ψήφους των συντηρητικών διεκδικούν με αξιώσεις τουλάχιστον τρεις υποψήφιοι. Ο Σαΐντ Τζαλίλι, πρώην διαπραγματευτής με τη Δύση, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί και ο δήμαρχος Τεχεράνης, Μοχάμεντ Μπακέρ Καλιμπάφ.

Τη στήριξη των πιο μετριοπαθών συγκεντρώνει ο κεντρώος κληρικός Χασάν Ροχανί, μετά και την απόσυρση του Μοχάμεντ Ρέζα Αρέφ από την κούρσα. Στην περίπτωση που κανείς υποψήφιος δεν αποσπάσει πλειοψηφία, οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε δεύτερο γύρο.

Ο υπέρτατος ηγέτης Αλί Χαμενεϊ κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές και να ενοχλήσουν με τον τρόπο αυτό τους εχθρούς της χώρας. 'Ηδη οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ έχουν κατηγορήσει την Τεχεράνη πως η εκλογική διαδικασία δεν είναι δίκαιη, από τη στιγμή που 678 υποψήφιοι αποκλείστηκαν από το καθεστώς.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ