Αποκλείει η Φινλανδία έξοδο της Κύπρου από το ευρώ

Αποκλείει η Φινλανδία έξοδο της Κύπρου από το ευρώ Facebook Twitter
0

Απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από το ευρώ ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας, αλλά και το ενδεχόμενο να αυξηθεί το μερίδιο της Ευρωζώνης ή του ΔΝΤ στο πακέτο διάσωσης της χώρας. «Εφόσον αυξηθεί, θα αυξηθεί και το βάρος από το χρέος. Αυτή δεν είναι η σωστή προσέγγιση», δήλωσε ο  Γίρκι Κατάινεν.

Παράλληλα χαρακτήρισε, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires «πολύ σοβαρή» την κατάσταση, σημειώνοντας ότι δεν βλέπει κάποια πιθανότητα για επανάληψη των διαπραγματεύσεων σε ό,τι αφορά στις λεπτομέρειες του σχεδίου διάσωσης.

«Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Το Eurogroup πήρε τις αποφάσεις του και δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να ανοίξει και πάλι αυτό το θέμα», δήλωσε ο Κατάινεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο φινλανδικό κοινοβούλιο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: «Θέλει δράση» - Η δυσαρέσκεια Τραμπ για το αδιέξοδο με το Ιράν πίσω από το σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο με το Ιράν, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, που συνδυάζει στρατιωτική παρουσία και διπλωματική πίεση, ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή
THE LIFO TEAM