«Αν ήμουν ζώο» - Oι νόμοι που προστατεύουν τα ζώα σε διάφορες χώρες του κόσμου

«Αν ήμουν ζώο» - Oι νόμοι που προστατεύουν τα ζώα σε διάφορες χώρες του κόσμου Facebook Twitter
0

Σε ένα βίντεο δύο περίπου λεπτών, το Brute Nature παραθέτει τους νόμους που προστατεύουν και εγγυώνται την καλή μεταχείριση των ζώων σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Ξεκινώντας με τη φράση «αν ήμουν ζώο» και συνεχίζοντας σε πρώτο πρόσωπο αναφέρεται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο: 

«Στην Αυστρία δεν θα με θεωρούσαν "πράγμα" στον Αστικό Κώδικα και θα προστατευόμουν από συγκεκριμένους νόμους».

Όπως προσθέτει, μάλιστα, στη συγκεκριμένη χώρα απαγορεύεται να πουλάς γάτες και σκύλους σε pet shops. Είναι, επίσης, παράνομο να: παράγεις γούνες, να υποβάλλεις ζώα σε αναγκαστική σίτιση, να εκτρέφεις ωοπαραγωγές όρνιθες, ή να χρησιμοποιείς άγρια ζώα σε τσίρκο.

Στην Ινδία, συνεχίζει το βίντεο, τοΣύνταγμα καθιστά υποχρεωτική την επίδειξη στοργής απέναντι στα ζωντανά πλάσματα. «Αν ήμουν δελφίνι, θα είχα την ιδιότητα ενός φυσικού προσώπου και δεν θα με κρατούσαν αιχμάλωτο σε ενυδρείο». 

«Στην Ελβετία θα με προστάτευαν αρκετοί νόμοι: αν ήμουν αστακός δεν θα με έβραζαν ζωντανό». Μάλιστα, για να μη νιώθουν μοναξιά, ζώα όπως τα ινδικά χοιρίδια, οι κατσίκες και οι χελώνες που ανήκουν σε ιδιώτες πρέπει να ζουν σε ζευγάρια. 

«Στην Ολλανδία θα μπορούσα να βασίζομαι στη υποστήριξη του "κόμματος των ζώων". To πολιτικό κίνημα των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων έχει πέντε εκλεγμένους αντιπροσώπους στην Κάτω Βουλή από το 2017».

Κατά το Brut Nature, στις ΗΠΑ οι πράξεις σκληρότητας απέναντι στα ζώα αντιμετωπίζονται σαν εγκλήματα α' βαθμού από το FBI, όπως δηλαδή οι ανθρωποκτονίες. Η κακομεταχείριση ζώων μπορεί να επισύρει βαριές κυρώσεις: χρηματικό πρόστιμο, ποινές φυλάκισης, δια βίου απαγόρευση ιδιοκτησίας ζώων. Οι αρχές έχουν θεσπίσει και ειδικές μονάδες, όπως η «μονάδα προστασίας των ζώων» στη Νέα Υόρκη. 

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

 

Mε πληροφορίες από τη σελίδα Brut Nature στο Facebook

It's Viral
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ