Στις 4 Μαρτίου οι βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία

Στις 4 Μαρτίου οι βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία Facebook Twitter
EPA/ETTORE FERRARI
0

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Τζεντιλόνι, επέλεξε και επίσημα την ημερομηνία της 4ης Μαρτίου του 2018 για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στην Ιταλία.

Νωρίτερα ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα υπέγραψε το διάταγμα για τη διάλυση της βουλής και της γερουσίας. 

Μιλώντας νωρίτερα στους δημοσιογράφους, ο Πάολο Τζεντιλόνι ανέφερε ότι «η πολιτική αστάθεια δεν είναι αποκλειστικότητα της Ιταλίας», αλλά «είναι ένας κίνδυνος ο οποίος πρέπει να αντιμετωπισθεί με αίσθημα ευθύνης και ικανότητα».

«Θεωρώ ότι η αριστερά που ξέρει να αναλαμβάνει κυβερνητικά καθήκοντα μπορεί να παίξει έναν ρόλο και στο μέλλον, αλλά θα εξαρτηθεί από τα εκλογικά ποσοστά», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι θα συνεισφέρει στην προεκλογική εκστρατεία του Δημοκρατικού Κόμματος.

Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να εργάζεται και τις ερχόμενες εβδομάδες, από τη στιγμή που δεν πρόκειται να υποβάλει παραίτηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM