Ιαπωνική εξέδρα από το τσουνάμι ταξίδεψε μέχρι τη Χαβάη

Ιαπωνική εξέδρα από το τσουνάμι ταξίδεψε μέχρι τη Χαβάη Facebook Twitter
0

Δύο ψαράδες από τη Χαβάη εντόπισαν μια πλωτή εξέδρα μήκους μέτρων κοντά στις ακτές, η οποία προέρχεται από το περσινό καταστροφικό τσουνάμι της Ιαπωνίας.

Σημειώνεται ότι οι ψαράδες κάνουν λόγο για ένα επικίνδυνο εύρημα, καθώς τα σκάφη που δεν έχουν ραντάρ μπορούν να προσκρούσουν πάνω του και να σημειωθούν σοβαρότατες ζημιές.

Παράλληλα, οι αρμόδιες αρχές φαίνεται ότι επιρρίπτουν την ευθύνη, η μία στην άλλη και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα.

Ορισμένοι φοβούνται ότι η εξέδρα μπορεί να μεταφέρει ενδεχομένως, κάποια πυρηνική μόλυνση και να υπάρξει καταστροφή στον υδροβιότοπο, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για την εισβολή νέων ειδών ψαριών, τα οποία μπορούν να διαταράξουν την τροφική αλυσίδα της περιοχής.

Ως επικρατέστερη λύση μοίαζει η τεχνητή βύθιση της εξέδρας, ώστε να δημιουργηθεί ένας αυτοσχέδιος ύφαλος.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM