Η αμερικανική Γερουσία θα δημοσιοποιήσει τα συμπεράσματα της έρευνάς της για τη Ρωσία

Η αμερικανική Γερουσία θα δημοσιοποιήσει τα συμπεράσματα της έρευνάς της για τη Ρωσία Facebook Twitter
0

Τα μέλη της αμερικανικής Γερουσίας που ερευνούν την υπόθεση της φερόμενης ανάμειξης της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 στις ΗΠΑ, σκοπεύουν να δημοσιοποιήσουν τα συμπεράσματα της έρευνάς τους πριν από τις προκριματικές εκλογές της επόμενης άνοιξης, καθώς φοβούνται μια νέα απόπειρα παρέμβασης εκ μέρους της Μόσχας.

«Θα πρέπει να δημοσιοποιήσουμε τα συμπεράσματά μας σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές μας πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών το 2018, δηλαδή στις αρχές του έτους» δήλωσε σήμερα ο Ρίτσαρντ Μπαρ, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών της γερουσίας, μία από τις τρεις επιτροπές που διεξαγάγουν έρευνα για την υπόθεση.

«Ο στόχος μου επισήμως παραμένει να ολοκληρώσουμε την έρευνα φέτος» συμπλήρωσε ο γερουσιαστής.

Η επιτροπή επιδιώκει να αναλύσει εξονυχιστικά το επίπεδο ανάμειξης της Ρωσίας, ιδίως μέσω της εκστρατείας παραπληροφόρησης που διεξήχθη σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης αλλά και να επιβεβαιώσουν πιθανή αναμετάδοση (αυτών των ψευδών ειδήσεων) στις ΗΠΑ, ιδίως στους κόλπους του επιτελείου προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.

«Σχετικά με μια πιθανή αθέμιτη σύμπραξη, έχουμε ακόμη δουλειά όμως αρχίζουμε να αναπλάθουμε με σαφήνεια τα γεγονότα» επισήμανε ο Μπαρ.

Η επιτροπή παρέλαβε περισσότερες από 100.000 σελίδες εγγράφων και πήρε καταθέσεις, κεκλεισμένων των θυρών, από περισσότερους από 100 μάρτυρες, κυρίως από τους κόλπους της διοίκησης του Μπαράκ Ομπάμα, του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και των κυριότερων sites κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter.

Το Νοέμβριο αναμένεται να διεξαχθεί μια δημόσια ακρόαση με εκπροσώπους των διαδικτυακών κολοσσών.

Ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων σε πολλές περιφέρειες των ΗΠΑ φέτος το Νοέμβριο οι γερουσιαστές προειδοποιούν. Αλλά και το Νοέμβριο του 2018, θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές για την ανανέωση της Βουλής των Αντιπροσώπων και το ένα τρίτο της Γερουσίας. Οι προκριματικές εκλογές αναμένεται να ξεκινήσουν την Άνοιξη.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας είναι αποφασισμένες και κακοήθεις και συστήνω στα επιτελεία των υποψηφίων και σε κάθε εκλογικό αξιωματούχο να πάρει αυτήν την προειδοποίηση στα σοβαρά» υπογράμμισε ο Μπαρ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM