Η αμερικανική Γερουσία θα δημοσιοποιήσει τα συμπεράσματα της έρευνάς της για τη Ρωσία

Η αμερικανική Γερουσία θα δημοσιοποιήσει τα συμπεράσματα της έρευνάς της για τη Ρωσία Facebook Twitter
0

Τα μέλη της αμερικανικής Γερουσίας που ερευνούν την υπόθεση της φερόμενης ανάμειξης της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 στις ΗΠΑ, σκοπεύουν να δημοσιοποιήσουν τα συμπεράσματα της έρευνάς τους πριν από τις προκριματικές εκλογές της επόμενης άνοιξης, καθώς φοβούνται μια νέα απόπειρα παρέμβασης εκ μέρους της Μόσχας.

«Θα πρέπει να δημοσιοποιήσουμε τα συμπεράσματά μας σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές μας πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών το 2018, δηλαδή στις αρχές του έτους» δήλωσε σήμερα ο Ρίτσαρντ Μπαρ, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών της γερουσίας, μία από τις τρεις επιτροπές που διεξαγάγουν έρευνα για την υπόθεση.

«Ο στόχος μου επισήμως παραμένει να ολοκληρώσουμε την έρευνα φέτος» συμπλήρωσε ο γερουσιαστής.

Η επιτροπή επιδιώκει να αναλύσει εξονυχιστικά το επίπεδο ανάμειξης της Ρωσίας, ιδίως μέσω της εκστρατείας παραπληροφόρησης που διεξήχθη σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης αλλά και να επιβεβαιώσουν πιθανή αναμετάδοση (αυτών των ψευδών ειδήσεων) στις ΗΠΑ, ιδίως στους κόλπους του επιτελείου προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.

«Σχετικά με μια πιθανή αθέμιτη σύμπραξη, έχουμε ακόμη δουλειά όμως αρχίζουμε να αναπλάθουμε με σαφήνεια τα γεγονότα» επισήμανε ο Μπαρ.

Η επιτροπή παρέλαβε περισσότερες από 100.000 σελίδες εγγράφων και πήρε καταθέσεις, κεκλεισμένων των θυρών, από περισσότερους από 100 μάρτυρες, κυρίως από τους κόλπους της διοίκησης του Μπαράκ Ομπάμα, του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και των κυριότερων sites κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter.

Το Νοέμβριο αναμένεται να διεξαχθεί μια δημόσια ακρόαση με εκπροσώπους των διαδικτυακών κολοσσών.

Ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων σε πολλές περιφέρειες των ΗΠΑ φέτος το Νοέμβριο οι γερουσιαστές προειδοποιούν. Αλλά και το Νοέμβριο του 2018, θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές για την ανανέωση της Βουλής των Αντιπροσώπων και το ένα τρίτο της Γερουσίας. Οι προκριματικές εκλογές αναμένεται να ξεκινήσουν την Άνοιξη.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας είναι αποφασισμένες και κακοήθεις και συστήνω στα επιτελεία των υποψηφίων και σε κάθε εκλογικό αξιωματούχο να πάρει αυτήν την προειδοποίηση στα σοβαρά» υπογράμμισε ο Μπαρ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM
Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM