Τουρκία: Ανακρίνεται από εισαγγελέα η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην χώρα

Τουρκία: Ανακρίνεται από εισαγγελέα η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην χώρα Facebook Twitter
1

Δεκάδες υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ αυτών η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, οδηγήθηκαν σήμερα σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να υποβληθούν σε ανάκριση από έναν εισαγγελέα με ανοικτό το ενδεχόμενο να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος τους, έγινε γνωστό από τη ΜΚΟ.


Οκτώ ακτιβιστές, ανάμεσά τους τη διευθύντρια της Αμνηστίας για την Τουρκία Ιντίλ Εσέρ, συνελήφθησαν στις αρχές Ιουλίου κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου κατάρτισης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, στη νήσο Μπουγιουκαντά, στην Κωνσταντινούπολη. Ένας Σουηδός και ένας Γερμανός, εκπαιδευτές σε αυτό το σεμινάριο, επίσης συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

Καθώς θεωρούνται από τις τουρκικές αρχές ύποπτοι για «συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση», οι 10 ακτιβιστές οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον ενός εισαγγελέα για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή τους.


«Ένα από τα δύο θα γίνει: είτε τελικά θα αφεθούν ελεύθεροι (...) είτε αυτά τα πρόσωπα δυστυχώς θα τεθούν υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης τους» δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο Άντριου Γκάρντνερ, ειδικός ερευνητής για την Τουρκία στην Αμνηστία. «Πρόκειται για μια δοκιμασία για την τουρκική δικαιοσύνη. Η Τουρκία θα βρεθεί σε δυσμένεια στα μάτια της διεθνούς κοινότητας εάν αυτοί οι ακτιβιστές οδηγηθούν στην φυλακή διότι υπερασπίστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια