Τουρκία: Ανακρίνεται από εισαγγελέα η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην χώρα

Τουρκία: Ανακρίνεται από εισαγγελέα η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην χώρα Facebook Twitter
1

Δεκάδες υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ αυτών η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, οδηγήθηκαν σήμερα σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να υποβληθούν σε ανάκριση από έναν εισαγγελέα με ανοικτό το ενδεχόμενο να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος τους, έγινε γνωστό από τη ΜΚΟ.


Οκτώ ακτιβιστές, ανάμεσά τους τη διευθύντρια της Αμνηστίας για την Τουρκία Ιντίλ Εσέρ, συνελήφθησαν στις αρχές Ιουλίου κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου κατάρτισης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, στη νήσο Μπουγιουκαντά, στην Κωνσταντινούπολη. Ένας Σουηδός και ένας Γερμανός, εκπαιδευτές σε αυτό το σεμινάριο, επίσης συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

Καθώς θεωρούνται από τις τουρκικές αρχές ύποπτοι για «συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση», οι 10 ακτιβιστές οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον ενός εισαγγελέα για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή τους.


«Ένα από τα δύο θα γίνει: είτε τελικά θα αφεθούν ελεύθεροι (...) είτε αυτά τα πρόσωπα δυστυχώς θα τεθούν υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης τους» δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο Άντριου Γκάρντνερ, ειδικός ερευνητής για την Τουρκία στην Αμνηστία. «Πρόκειται για μια δοκιμασία για την τουρκική δικαιοσύνη. Η Τουρκία θα βρεθεί σε δυσμένεια στα μάτια της διεθνούς κοινότητας εάν αυτοί οι ακτιβιστές οδηγηθούν στην φυλακή διότι υπερασπίστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια