Τουρκία: Ανακρίνεται από εισαγγελέα η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην χώρα

Τουρκία: Ανακρίνεται από εισαγγελέα η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην χώρα Facebook Twitter
1

Δεκάδες υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ αυτών η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, οδηγήθηκαν σήμερα σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να υποβληθούν σε ανάκριση από έναν εισαγγελέα με ανοικτό το ενδεχόμενο να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος τους, έγινε γνωστό από τη ΜΚΟ.


Οκτώ ακτιβιστές, ανάμεσά τους τη διευθύντρια της Αμνηστίας για την Τουρκία Ιντίλ Εσέρ, συνελήφθησαν στις αρχές Ιουλίου κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου κατάρτισης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, στη νήσο Μπουγιουκαντά, στην Κωνσταντινούπολη. Ένας Σουηδός και ένας Γερμανός, εκπαιδευτές σε αυτό το σεμινάριο, επίσης συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

Καθώς θεωρούνται από τις τουρκικές αρχές ύποπτοι για «συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση», οι 10 ακτιβιστές οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον ενός εισαγγελέα για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή τους.


«Ένα από τα δύο θα γίνει: είτε τελικά θα αφεθούν ελεύθεροι (...) είτε αυτά τα πρόσωπα δυστυχώς θα τεθούν υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης τους» δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο Άντριου Γκάρντνερ, ειδικός ερευνητής για την Τουρκία στην Αμνηστία. «Πρόκειται για μια δοκιμασία για την τουρκική δικαιοσύνη. Η Τουρκία θα βρεθεί σε δυσμένεια στα μάτια της διεθνούς κοινότητας εάν αυτοί οι ακτιβιστές οδηγηθούν στην φυλακή διότι υπερασπίστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΡΟΥΑΝΤΑ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Ρουάντα: Αποκεφαλισμένος στην Ουγκάντα βρέθηκε επικριτής του προέδρου – Το κεφάλι του παραμένει άφαντο

Η δολοφονία σημειώνεται σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση της Ρουάντας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει καταγγελίες για διώξεις πολιτικών αντιπάλων και επικριτών της
THE LIFO TEAM
ΚΑΝΑΔΑΣ ΑΛΜΠΕΡΤΑ ΝΕΚΡΟΙ ΦΩΤΙΑ

Διεθνή / Καναδάς: «Οι φλόγες κάλυψαν ένα χιλιόμετρο σε 36 δευτερόλεπτα» - Νέα στοιχεία για τη φονική πυρκαγιά στη στρατιωτική βάση 

Παρότι η πυρκαγιά είχε γίνει αντιληπτή ώρες νωρίτερα, οι στρατιωτικές ασκήσεις συνεχίστηκαν – Τέσσερις νεκροί και 39 τραυματίες, εκ των οποίων 19 σε κρίσιμη κατάσταση
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια