Ελεύθερη η δημοσιογράφος που συνελήφθη εξαιτίας άρθρου που έγραψε για την απόπειρα πραξικοπήματος

Ελεύθερη η δημοσιογράφος που συνελήφθη εξαιτίας άρθρου που έγραψε για την απόπειρα πραξικοπήματος Facebook Twitter
0

Οι τουρκικές αρχές έθεσαν για σύντομο χρονικό διάστημα υπό κράτηση τη συντάκτρια μιας τοπικής εφημερίδας εξαιτίας ενός άρθρου γνώμης που έγραψε, στο οποίο επέκρινε την τουρκική κυβέρνηση, διότι απέδωσε υπερβολικά μεγάλη σημασία στην απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου χρόνου.


Η Γελίζ Κοράι, συντάκτρια της εφημερίδας Kocaeli Koz στο Ισμίτ (Νικομήδεια), στη βορειοδυτική Τουρκία, συνελήφθη στο σπίτι της αργά το βράδυ του Σαββάτου, όπως έγινε γνωστό από την εφημερίδα στην οποία εργάζεται.


Η Κοράι γνωστοποίησε με μήνυμα που ανήρτησε σήμερα στο Twitter ότι αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, δηλαδή θα πρέπει να παρουσιάζεται η ίδια τακτικά ενώπιον των αστυνομικών αρχών.


Σε ένα άρθρο γνώμης με τίτλο «θα φάω το έπος σας», η Κοράι επέκρινε την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι υπερέβαλε στην έμφαση που έδωσε στα γεγονότα της 15ης Ιουλίου του 2016, τα οποία ωχριούν σε σημασία σε σύγκριση με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και σημαντικές μάχες της τουρκικής ιστορίας.


Επιπλέον, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έκανε αρκετά για να αποκαλύψει τα όσα εκτυλίχθηκαν τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τις μονάδες ενέργειας» - «Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» απαντά η Τεχεράνη

«Αυτό που έχει προταθεί είναι μηνύματα που έχουμε λάβει μέσω μεσαζόντων, τα οποία υποδηλώνουν την επιθυμία των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Διεθνή / «Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας», σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε

Οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε συγγραφέας, γνωστός κυρίως για βιβλία που αφορούν τη βασιλική οικογένεια - Τι έγραψε για «την τελευταία νύχτα του Φιλίππου»;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM