Μαλί: Πέντε ένοπλοι νεκροί μετά την επίθεση σε τουριστικό θέρετρο

Μαλί: Πέντε ένοπλοι νεκροί μετά την επίθεση σε τουριστικό θέρετρο Facebook Twitter
0

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μαλί σκότωσαν πέντε ενόπλους που συμμετείχαν στην επίθεση, η οποία εκδηλώθηκε την Κυριακή σε πολυτελές θέρετρο, όπου συχνάζουν δυτικοί τουρίστες έξω από την πρωτεύουσα Μπαμακό, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ασφαλείας.

 

"Αναμφίβολα πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση", δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio France International ο υπουργός Ασφαλείας Σαλίφ Τραορέ. "Οι αντιτρομοκρατικές μας δυνάμεις έφθασαν επί τόπου αμέσως μετά την επίθεση. Πέντε τρομοκράτες σκοτώθηκαν... Οι επιχειρήσεις συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας".

 


 

Ο Τραορέ πρόσθεσε ότι οι ένοπλοι είχαν κάποιους συνεργούς, οι οποίοι δεν σκοτώθηκαν ούτε συνελήφθησαν. Τη νύχτα της Κυριακής οι αρχές ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν δύο από τους δράστες.

 

Οι άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν στο θέρετρο Le Campement Kangabaon σκοτώνοντας δύο τουρίστες, ένας εκ των οποίων ήταν γαλλικής καταγωγής από την Γκαμπόν, ενώ η ταυτότητα του άλλου δεν έχει γίνει γνωστή.

 

Οι δυνάμεις ασφαλείας διέσωσαν 36 τουρίστες μεταξύ των οποίων 13 Γάλλοι.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

 

Γαλλικά στρατεύματα και μια ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ που αριθμεί 10.000 άνδρες μάχονται για την σταθεροποίηση του Μαλί, της πρώην αυτής γαλλικής αποικίας, από το 2013 που η Γαλλία παρενέβη για να απωθήσει τους τζιχαντιστές και τους συμμάχους τους αντάρτες Τουαρέγκ, οι οποίοι ένα χρόνο πριν είχαν καταλάβει την έρημο στα βόρεια της χώρας.

 

Στο παρελθόν, η αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγρέμπ και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον δυτικών στόχων στο Μαλί και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αφρικής.

 

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε νωρίτερα συνομιλία με τον ηγέτη του Μαλί μετά την επίθεση και δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα στηρίξει το Μπαμακό, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ