Αυξάνονται οι καπνιστές στις φτωχότερες χώρες

Αυξάνονται οι καπνιστές στις φτωχότερες χώρες Facebook Twitter
0

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε παγκόσμιο επίπεδο και παρακολούθησε τις συνήθειες 3 δις ανθρώπων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «υπάρχει ανάγκη για αλλαγή πολιτικής στις φτωχότερες χώρες». Οι μισοί άντρες σε αναπτυσσόμενες χώρες είναι καπνιστές ενώ οι γυναίκες ξεκινούν το κάπνισμα σε πιο μικρή ηλικία.

Η νέα έρευνα, Global Adult Tobacco Survey επικεντρώθηκε σε χώρες όπου το κάπνισμα γίνεται όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα.

Τα νούμερα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο αγγλικό επιστημονικό περιοδικό The Lancet, δείχνουν ότι ενώ ο βιομηχανοποιημένος κόσμος αντιδρά θετικά στις προειδοποιήσεις μειώνοντας το κάπνισμα στις υπόλοιπες χώρες το φαινόμενο έχει αυξητικές τάσεις.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) πιστεύει ότι αν αυτές οι τάσεις συνεχιστούν, τον 21ο αιώνα 1 δις ανθρώπων θα πεθάνουν από ασθένειες σχετιζόμενες με το κάπνισμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM