Αυξάνονται οι καπνιστές στις φτωχότερες χώρες

Αυξάνονται οι καπνιστές στις φτωχότερες χώρες Facebook Twitter
0

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε παγκόσμιο επίπεδο και παρακολούθησε τις συνήθειες 3 δις ανθρώπων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «υπάρχει ανάγκη για αλλαγή πολιτικής στις φτωχότερες χώρες». Οι μισοί άντρες σε αναπτυσσόμενες χώρες είναι καπνιστές ενώ οι γυναίκες ξεκινούν το κάπνισμα σε πιο μικρή ηλικία.

Η νέα έρευνα, Global Adult Tobacco Survey επικεντρώθηκε σε χώρες όπου το κάπνισμα γίνεται όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα.

Τα νούμερα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο αγγλικό επιστημονικό περιοδικό The Lancet, δείχνουν ότι ενώ ο βιομηχανοποιημένος κόσμος αντιδρά θετικά στις προειδοποιήσεις μειώνοντας το κάπνισμα στις υπόλοιπες χώρες το φαινόμενο έχει αυξητικές τάσεις.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) πιστεύει ότι αν αυτές οι τάσεις συνεχιστούν, τον 21ο αιώνα 1 δις ανθρώπων θα πεθάνουν από ασθένειες σχετιζόμενες με το κάπνισμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BAFTA ΤΟΥΡΕΤ ΤΖΟΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤΣΟΝ

Διεθνή / Τι είναι το σύνδρομο Τουρέτ και ποια τα βασικά συμπτώματα

Το σύνδρομο βρέθηκε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης μετά το περιστατικό στην τελετή των βραβείων BAFTA, όταν άνδρας με τη συγκεκριμένη νευρολογική διαταραχή φώναξε ρατσιστική λέξη από το κοινό
THE LIFO TEAM