Αυξάνονται οι καπνιστές στις φτωχότερες χώρες

Αυξάνονται οι καπνιστές στις φτωχότερες χώρες Facebook Twitter
0

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε παγκόσμιο επίπεδο και παρακολούθησε τις συνήθειες 3 δις ανθρώπων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «υπάρχει ανάγκη για αλλαγή πολιτικής στις φτωχότερες χώρες». Οι μισοί άντρες σε αναπτυσσόμενες χώρες είναι καπνιστές ενώ οι γυναίκες ξεκινούν το κάπνισμα σε πιο μικρή ηλικία.

Η νέα έρευνα, Global Adult Tobacco Survey επικεντρώθηκε σε χώρες όπου το κάπνισμα γίνεται όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα.

Τα νούμερα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο αγγλικό επιστημονικό περιοδικό The Lancet, δείχνουν ότι ενώ ο βιομηχανοποιημένος κόσμος αντιδρά θετικά στις προειδοποιήσεις μειώνοντας το κάπνισμα στις υπόλοιπες χώρες το φαινόμενο έχει αυξητικές τάσεις.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) πιστεύει ότι αν αυτές οι τάσεις συνεχιστούν, τον 21ο αιώνα 1 δις ανθρώπων θα πεθάνουν από ασθένειες σχετιζόμενες με το κάπνισμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM