Μέρκελ και Σουλτς: Μια ισχυρότερη Ευρώπη η απάντηση στον Τραμπ

Μέρκελ και Σουλτς: Μια ισχυρότερη Ευρώπη η απάντηση στον Τραμπ Facebook Twitter
1

«H Eυρώπη είναι η απάντηση. Μια στενότερη συνεργασία των ευρωπαϊκών κρατών, σε όλα τα επίπεδα, είναι η απάντηση στον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Kόμματος της Γερμανίας (SPD) Μάρτιν Σουλτς στο πρώτο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, σχολιάζοντας την αποτυχημένη συνάντηση των G7 στην Ταορμίνα.

 Ο κ. Σούλτς τάχθηκε επίσης υπέρ μιας πιο αποφασιστικής στάσης των Ευρωπαίων, απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ. «Κατά του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος θέλει να ταπεινώσει άλλους, ο οποίος παρουσίαζεται ως αυταρχικός ηγεμόνας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Οι καιροί κατά τους οποίους μπορούσαμε να βασιστούμε σε άλλους, έχουν παρέλθει. Το διαπίστωσα τις τελευταίες μέρες. Πρέπει να αγωνιστούμε μόνοι για το μέλλον, ως Ευρωπαίοι, για το πεπρωμένο μας», δήλωσε χθες καταχειροκροτούμενη από δύο χιλιάδες οπαδούς του κόμματός της και η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μόναχο.

   Πηγή: dpa

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM