Βρετανία: 15 χρόνια φυλακή σε φοιτητή που έφτιαξε και τοποθέτησε βόμβα στο μετρό για να κάνει "φάρσα"

Βρετανία: 15 χρόνια φυλακή σε φοιτητή που έφτιαξε και τοποθέτησε βόμβα στο μετρό για να κάνει "φάρσα" Facebook Twitter
0

Ένας 20χρονος Βρετανός φοιτητής καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 15 ετών επειδή τοποθέτησε στο μετρό του Λονδίνου έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος απενεργοποιήθηκε από τους πυροτεχνουργούς την τελευταία στιγμή.

 

Ο Ντέιμον Σμιθ, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με τζιχαντιστές, έφτιαξε τη βόμβα στο σπίτι του χρησιμοποιώντας ένα ξυπνητήρι που είχε αγοράσει από ένα σουπερμάρκετ έναντι δύο λιρών. Για να τα καταφέρει ακολούθησε τις οδηγίες που βρήκε στο διαδίκτυο, σε ένα κείμενο της Αλ Κάιντα που αφορούσε την κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών.

 

Ο συνήγορός του επέμεινε ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι "ένας τζιχαντιστής έμπλεος μένους" και επικαλέστηκε μια ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη σύμφωνα με την οποία ο φοιτητής πάσχει από μια μορφή αυτισμού. Ο ίδιος ο Σμιθ εξήγησε ότι στόχος του ήταν να κάνει "μια φάρσα".

 

Τον Οκτώβριο του 2016 ο νεαρός, ηλικίας 19 ετών τότε, άφησε ένα σακίδιο γεμάτο με εκρηκτικές ύλες και βίδες σε έναν συρμό του μετρό. Είχε προγραμματίσει το ξυπνητήρι για να πυροδοτηθεί ο μηχανισμός λίγα λεπτά αργότερα. Ωστόσο, άλλοι επιβάτες είδαν το εγκαταλειμμένο σακίδιο και ειδοποίησαν τον μηχανοδηγό ο οποίος αρχικά νόμιζε ότι κάποιος το ξέχασε και το πήρε μαζί του στην καμπίνα του. Όταν παρατήρησε τα καλώδια που έβγαιναν από το σακίδιο σήμανε συναγερμό.

 

Από την έρευνα στο σπίτι του φοιτητή διαπιστώθηκε ότι είχε εμμονή με τις βόμβες και τα όπλα. Σε έναν φορητό υπολογιστή βρέθηκε και μια φωτογραφία του όπου πόζαρε κρατώντας όπλα και έφερε τη λεζάντα: "2016-μαχητής του Ισλαμικού Κράτους".

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM