Σώθηκε ορειβάτισσα που παρέμεινε αποκλεισμένη για 4 μέρες στο ψηλότερο βουνό του Καναδά

Σώθηκε ορειβάτισσα που παρέμεινε αποκλεισμένη για 4 μέρες στο ψηλότερο βουνό του Καναδά Facebook Twitter
0

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μίας ορειβάτισσας από την Αργεντινή που παρέμεινε για τέσσερις μέρες εγκλωβισμένη στο ψηλότερο βουνό του Καναδά.

Η Natalia Martinez, που ξεκίνησε μόνη της ανάβαση στο όρος Λόγκαν (5.959) στο Γιούκον στα τέλη του περασμένου μήνα, βρισκόταν σε ένα ύψωμα του βουνού όταν στην περιοχή σημειώθηκε ένας ισχυρός σεισμός της τάξεως των 6.2 ρίχτερ, ρίχνοντας χιόνι και κρυστάλλους πάγου κοντά στο σημείο που είχε κατασκηνώσει.

Λίγες ώρες αργότερα, ένας δεύτερος σεισμός 6,3 ρίχτερ, με αρκετούς μετασεισμούς προκάλεσε νέα αναστάτωση στην περιοχή.

Η Martinez που βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα στη σκηνή της και 135 μίλια μακριά από το επίκεντρο του σεισμού, δεν έπαθε το παραμικρό, αλλά οι χιονοστιβάδες που προκλήθηκαν από τους σεισμούς της έκοψαν κάθε διέξοδο.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο δημοφιλές ορειβατικό site ExpeNews αναφέρθηκε ότι η Martinez διασώθηκε  τελικά την Πέμπτη το βράδυ.

Ένα ελικόπτερο μαζί με μία ομάδα διάσωσης κατάφερα να φτάσουν στο σημείο που βρισκόταν η ορειβάτης και να την μεταφέρουν με ασφάλεια μακριά από το βουνό.

Ο Camilo Rada, συνοδοιπόρος της Martinez στις ορειβατικές της περιπέτειες τα τελευταία δέκα χρόνια, δήλωσε ότι η φίλη του προσπαθούσε πολύ σκληρά να παραμείνει ασφαλής.

Ο ίδιος, μάλιστα, περιέγραψε την 37χρονη Martinez σαν μία εξαιρετική, έμπειρη ορειβάτισσα. Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού της στο βουνό, ο Rada βρισκόταν σε συχνή επικοινωνία μαζί της μέσω ενός δορυφορικού τηλεφώνου.

«Δεν ήξερε ότι είχε γίνει σεισμός. Νόμιζε ότι κατέρρεε ο παγετώνας πάνω στον οποίο βρισκόταν. Το έδαφος από κάτω της έτρεμε και κουνιόταν πολύ. Ήταν πολύ φοβισμένη».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM