Οι ΗΠΑ έκαναν δοκιμή πυραύλου που θα μπορούσε να πλήξει τη Βόρεια Κορέα

Οι ΗΠΑ έκαναν δοκιμή πυραύλου που θα μπορούσε να πλήξει τη Βόρεια Κορέα Facebook Twitter
0

Οι ΗΠΑ προχώρησαν την Τετάρτη σε νέα δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου -τη δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα- εν μέσω εντάσεων με τη Βόρεια Κορέα.

Ο πύραυλος τύπου Minuteman III, ο οποίος μπορεί να οπλιστεί ακόμα και με πυρηνικά, έχει εμβέλεια περίπου 8.000 μίλια, γεγονός που σημαίνει ότι να πλήξει τη Πιονγιάνγκ.

Κατά τη δοκιμή, ο μη οπλισμένος πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη βάση Βάντεμπεργκ στην Καλιφόρνια, διένυσε περίπου 4.200 μίλια (6.700 χλμ.) και κατέπεσε στην ατόλη Kwajalein, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ δήλωσε πάντως στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων πως επρόκειτο για μία δοκιμή ρουτίνας και δεν προοριζόταν να αποτελέσει επίδειξη δύναμης προς τη Βόρεια Κορέα. Τέτοιες δοκιμές του συγκεκριμένου πυραύλου γίνονται τέσσερις φορές τον χρόνο, σύμφωνα με μία άλλη εκπρόσωπο.

Σύμφωνα με τον Independent, οι ΗΠΑ διαθέτουν 450 τέτοιους πυραύλους και η σημερινή δοκιμή, η οποία χρειάστηκε 10 μήνες για να σχεδιαστεί, έγινε προκειμένου να ελεγχθεί η ετοιμότητα και η ακρίβεια ενός οπλικού συστήματος που αποτελεί μέρος της πυρηνικής δύναμης των ΗΠΑ. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM