ΛΔ Κονγκό: 17 νέοι ομαδικοί τάφοι ανακαλύφθηκαν από τον ΟHE

ΛΔ Κονγκό: 17 νέοι ομαδικοί τάφοι ανακαλύφθηκαν από τον ΟHE Facebook Twitter
φωτογραφία αρχείου
0

Ερευνητές του ΟΗΕ εντόπισαν 17 ομαδικούς τάφους στην κεντρική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ανεβάζοντας σε 40 τον αριθμό των ομαδικών τάφων που έχουν καταγραφεί σε μια περιοχή όπου ο στρατός της χώρας συγκρούεται με τοπικές πολιτοφυλακές, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός.


Οι τάφοι αυτοί φέρονται να έχουν ανοιχτεί από Κονγκολέζους στρατιώτες έπειτα από τις συγκρούσεις τους με την πολιτοφυλακή του Καμουίνα Ενσάπου στην επαρχία Κεντρικό Κασάι στα τέλη Μαρτίου, αναφέρει ο ΟΗΕ.


«Τουλάχιστον 74 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 30 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τους στρατιώτες στις συγκρούσεις αυτές», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν έχει απαντήσει προς το παρόν στις εν λόγω καταγγελίες.

Στο παρελθόν, η κυβέρνηση της ΛΔ του Κονγκό έχει αρνηθεί ότι οι στρατιώτες της έχουν χρησιμοποιήσει δυσανάλογη βία εναντίον μελών των πολιτοφυλακών και έχει ισχυριστεί ότι αυτές έχουν ανοίξει τους τάφους.


Περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις στην επαρχία Κεντρικό Κασάι από τον Αύγουστο του 2016, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας της ΛΔ του Κονγκό σκότωσαν τον τοπικό ηγέτη Καμουίνα Ενσάπου.

Οι αντάρτες κατηγορούνται για ωμότητες, αλλά και οι κυβερνητικές δυνάμεις κατηγορούνται επίσης ότι στοχοθετούν άμαχους πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM