Εμπειρογνώμονες του ΟΑΧΟ εστάλησαν στην Τουρκία και ερευνούν τη χημική επίθεση στη Συρία

Εμπειρογνώμονες του ΟΑΧΟ εστάλησαν στην Τουρκία και ερευνούν τη χημική επίθεση στη Συρία Facebook Twitter
0

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) έχει σταλεί στην Τουρκία για να συγκεντρώσει δείγματα, στο πλαίσιο της έρευνας για τη χημική επίθεση που εξαπολύθηκε στη Συρία την προηγούμενη εβδομάδα, από την οποία σκοτώθηκαν 87 άνθρωποι.


Η αποστολή του ΟΑΧΟ, που έχει την έδρα του στη Χάγη, θα συγκεντρώσει βιομετρικά δείγματα και θα πάρει συνεντεύξεις από τους επιζώντες, δήλωσαν πηγές στο Reuters.


Μετά τη χημική επίθεση της 4ης Απριλίου, που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων παιδιών, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον μιας αεροπορικής βάσης του συριακού στρατού, ενώ διευρύνθηκε το ρήγμα μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας, στενού συμμάχου της Δαμασκού.


Η αποστολή του ΟΑΧΟ θα καθορίσει αν όντως χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στην επίθεση αυτή, όμως δεν είναι αρμόδια να αποφανθεί ποια πλευρά εξαπέλυσε την επίθεση. Τα αποτελέσματα των ερευνών της αναμένονται σε 3 με 4 εβδομάδες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM