Εμπειρογνώμονες του ΟΑΧΟ εστάλησαν στην Τουρκία και ερευνούν τη χημική επίθεση στη Συρία

Εμπειρογνώμονες του ΟΑΧΟ εστάλησαν στην Τουρκία και ερευνούν τη χημική επίθεση στη Συρία Facebook Twitter
0

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) έχει σταλεί στην Τουρκία για να συγκεντρώσει δείγματα, στο πλαίσιο της έρευνας για τη χημική επίθεση που εξαπολύθηκε στη Συρία την προηγούμενη εβδομάδα, από την οποία σκοτώθηκαν 87 άνθρωποι.


Η αποστολή του ΟΑΧΟ, που έχει την έδρα του στη Χάγη, θα συγκεντρώσει βιομετρικά δείγματα και θα πάρει συνεντεύξεις από τους επιζώντες, δήλωσαν πηγές στο Reuters.


Μετά τη χημική επίθεση της 4ης Απριλίου, που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων παιδιών, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον μιας αεροπορικής βάσης του συριακού στρατού, ενώ διευρύνθηκε το ρήγμα μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας, στενού συμμάχου της Δαμασκού.


Η αποστολή του ΟΑΧΟ θα καθορίσει αν όντως χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στην επίθεση αυτή, όμως δεν είναι αρμόδια να αποφανθεί ποια πλευρά εξαπέλυσε την επίθεση. Τα αποτελέσματα των ερευνών της αναμένονται σε 3 με 4 εβδομάδες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM