Εμπειρογνώμονες του ΟΑΧΟ εστάλησαν στην Τουρκία και ερευνούν τη χημική επίθεση στη Συρία

Εμπειρογνώμονες του ΟΑΧΟ εστάλησαν στην Τουρκία και ερευνούν τη χημική επίθεση στη Συρία Facebook Twitter
0

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) έχει σταλεί στην Τουρκία για να συγκεντρώσει δείγματα, στο πλαίσιο της έρευνας για τη χημική επίθεση που εξαπολύθηκε στη Συρία την προηγούμενη εβδομάδα, από την οποία σκοτώθηκαν 87 άνθρωποι.


Η αποστολή του ΟΑΧΟ, που έχει την έδρα του στη Χάγη, θα συγκεντρώσει βιομετρικά δείγματα και θα πάρει συνεντεύξεις από τους επιζώντες, δήλωσαν πηγές στο Reuters.


Μετά τη χημική επίθεση της 4ης Απριλίου, που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων παιδιών, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον μιας αεροπορικής βάσης του συριακού στρατού, ενώ διευρύνθηκε το ρήγμα μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας, στενού συμμάχου της Δαμασκού.


Η αποστολή του ΟΑΧΟ θα καθορίσει αν όντως χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στην επίθεση αυτή, όμως δεν είναι αρμόδια να αποφανθεί ποια πλευρά εξαπέλυσε την επίθεση. Τα αποτελέσματα των ερευνών της αναμένονται σε 3 με 4 εβδομάδες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM