Εμπειρογνώμονες του ΟΑΧΟ εστάλησαν στην Τουρκία και ερευνούν τη χημική επίθεση στη Συρία

Εμπειρογνώμονες του ΟΑΧΟ εστάλησαν στην Τουρκία και ερευνούν τη χημική επίθεση στη Συρία Facebook Twitter
0

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) έχει σταλεί στην Τουρκία για να συγκεντρώσει δείγματα, στο πλαίσιο της έρευνας για τη χημική επίθεση που εξαπολύθηκε στη Συρία την προηγούμενη εβδομάδα, από την οποία σκοτώθηκαν 87 άνθρωποι.


Η αποστολή του ΟΑΧΟ, που έχει την έδρα του στη Χάγη, θα συγκεντρώσει βιομετρικά δείγματα και θα πάρει συνεντεύξεις από τους επιζώντες, δήλωσαν πηγές στο Reuters.


Μετά τη χημική επίθεση της 4ης Απριλίου, που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων παιδιών, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον μιας αεροπορικής βάσης του συριακού στρατού, ενώ διευρύνθηκε το ρήγμα μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας, στενού συμμάχου της Δαμασκού.


Η αποστολή του ΟΑΧΟ θα καθορίσει αν όντως χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στην επίθεση αυτή, όμως δεν είναι αρμόδια να αποφανθεί ποια πλευρά εξαπέλυσε την επίθεση. Τα αποτελέσματα των ερευνών της αναμένονται σε 3 με 4 εβδομάδες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ