Καναδάς: Το γραφείο του Τρουντό απαιτεί από το κανάλι Fox να ανακαλέσει tweet

Καναδάς: Το γραφείο του Τρουντό απαιτεί από το κανάλι Fox να ανακαλέσει tweet Facebook Twitter
0

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τρουντό απαίτησε χθες από το τηλεοπτικό κανάλι των Ηνωμένων Πολιτειών Fox News να ανακαλέσει ή να ενημερώσει ένα tweet σύμφωνα με το οποίο ο ένοπλος που σκότωσε έξι άτομα σε μουσουλμανικό τέμενος του Κεμπέκ είναι μαροκινής καταγωγής, διότι ο ύποπτος στην πραγματικότητα είναι Γαλλο-Καναδός.

 

Η διευθύντρια του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Κέιτ Πέρτσες, είπε ότι το tweet της Δευτέρας προσβάλλει τα θύματα "με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, την διεξαγωγή πολιτικών παιχνιδιών με βάση την ταυτότητα, και τη διαιώνιση του φόβου και της διάσπασης μέσα στις κοινότητές μας".

 

Δεν κατέστη δυνατή η άμεση επικοινωνία με εκπρόσωπο του Fox News για δηλώσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM