H Αγκυρα προειδοποιεί το Βερολίνο για τις αιτήσεις ασύλου των 40 τούρκων στρατιωτικών

H Αγκυρα προειδοποιεί το Βερολίνο για τις αιτήσεις ασύλου των 40 τούρκων στρατιωτικών Facebook Twitter
0

Οι γερμανικές αρχές θα πρέπει να απορρίψουν τα αιτήματα ασύλου των 40 τούρκων στρατιωτικών, για τους οποίους η Αγκυρα προβάλλει την κατηγορία ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου. Αυτό ζήτησε σήμερα ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ, προειδοποιώντας το Βερολίνο ότι στην αντίθετη περίπτωση οι σχέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και την Τουρκία θα επιδεινωθούν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.


Όπως μετέδωσαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, περί τους 40 υψηλόβαθμοι τούρκοι στρατιωτικοί που έχουν υπηρετήσει στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στη Γερμανία κατέθεσαν αιτήσεις ασύλου. Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε την πληροφορία, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένο αριθμό.


«Η προσδοκία μας από τη Γερμανία είναι ότι οι αιτήσεις δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτές», δήλωσε ο Ισίκ, σύμφωνα με το Anadolu. Ο τούρκος υπουργός Άμυνας θα εγείρει το θέμα προς τον γερμανό ομόλογό του κατά την διάσκεψη του ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα. Ο Ισίκ δήλωσε ότι οι τούρκοι στρατιωτικοί κατέθεσαν αιτήσεις ασύλου μετά την αποστράτευσή τους έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Περισσότεροι από 100.000 αποπέμφθηκαν από τις τάξεις της αστυνομίας, του στρατού, των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα, με την κατηγορία ότι υποστηρίζουν τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Αγκυρα κατηγορεί ως υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος, κατά τα εκτεταμένα προγκρόμ που ακολούθησαν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM