Θύελλα αντιδράσεων, κυρίως μεταξύ γυναικών, προκάλεσε ένα βίντεο που προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση στο Μαρόκο. Το βίντεο με την επίδειξη μιας make up artist παρουσίαζε τρόπους ώστε οι γυναίκες να μπορούν χρησιμοποιώντας το μακιγιάζ να καλύψουν τα αποδεικτικά σημάδια της ενδοοικογενειακής βίας.

 

Το απόσπασμα προβλήθηκε στο καθημερινό πρόγραμμα Sabahiyat, στο Κανάλι 2Μ και έδειχνε μια επαγγελματία να παρουσιάζει την τεχνική της στη συγκάλυψη των σημαδιών ξυλοδαρμού ενώ το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε παρουσιάστηκε με μώλωπες και πρηξίματα για τις ανάγκες της επίδειξης.

 

«Ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές ομορφιάς θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε με την καθημερινή σας ζωή», είπε στο τέλος η παρουσιάστρια. Το βίντεο προβλήθηκε μόλις δύο ημέρες πριν από τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

 

 

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες και εξοργισμένες γυναίκες πλημμύρισαν τα sοcial media με σκληρή κριτική εναντίον του καναλιού. Μια αναφορά που υπογράφεται από εκατοντάδες γυναίκες απαιτεί για μια δημόσια απολογία και κυρώσεις εναντίον του σταθμού. 

 

Το κανάλι αφαίρεσε στη συνέχεια το επίμαχο απόσπασμα από την ιστοσελίδα του, αλλά το βίντεο έχει κυκλοφορήσει στο Twitter. Λίγες ώρες αργότερα ο σταθμός εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε τη λύπη του για την αναστάτωση που προκάλεσε και ζητούσε συγγνώμη για την προβολή του βίντεο. Παράλληλα ανέφερε πως σέβεται τα δικαιώματα των γυναικών και καταδικάζει τη βία  ενώ έκανε λόγο για λάθος κρίση που επέτρεψε την προβολή του αποσπάσματος.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr