Οργή για την κρατική τηλεόραση του Μαρόκο που έδειξε στις γυναίκες πώς να κρύψουν τα σημάδια της βίας με μέικ-απ

Οργή για την κρατική τηλεόραση του Μαρόκο που έδειξε στις γυναίκες πώς να κρύψουν τα σημάδια της βίας με μέικ-απ Facebook Twitter
1

Θύελλα αντιδράσεων, κυρίως μεταξύ γυναικών, προκάλεσε ένα βίντεο που προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση στο Μαρόκο. Το βίντεο με την επίδειξη μιας make up artist παρουσίαζε τρόπους ώστε οι γυναίκες να μπορούν χρησιμοποιώντας το μακιγιάζ να καλύψουν τα αποδεικτικά σημάδια της ενδοοικογενειακής βίας.

Το απόσπασμα προβλήθηκε στο καθημερινό πρόγραμμα Sabahiyat, στο Κανάλι 2Μ και έδειχνε μια επαγγελματία να παρουσιάζει την τεχνική της στη συγκάλυψη των σημαδιών ξυλοδαρμού ενώ το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε παρουσιάστηκε με μώλωπες και πρηξίματα για τις ανάγκες της επίδειξης.

«Ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές ομορφιάς θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε με την καθημερινή σας ζωή», είπε στο τέλος η παρουσιάστρια. Το βίντεο προβλήθηκε μόλις δύο ημέρες πριν από τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες και εξοργισμένες γυναίκες πλημμύρισαν τα sοcial media με σκληρή κριτική εναντίον του καναλιού. Μια αναφορά που υπογράφεται από εκατοντάδες γυναίκες απαιτεί για μια δημόσια απολογία και κυρώσεις εναντίον του σταθμού. 

Το κανάλι αφαίρεσε στη συνέχεια το επίμαχο απόσπασμα από την ιστοσελίδα του, αλλά το βίντεο έχει κυκλοφορήσει στο Twitter. Λίγες ώρες αργότερα ο σταθμός εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε τη λύπη του για την αναστάτωση που προκάλεσε και ζητούσε συγγνώμη για την προβολή του βίντεο. Παράλληλα ανέφερε πως σέβεται τα δικαιώματα των γυναικών και καταδικάζει τη βία  ενώ έκανε λόγο για λάθος κρίση που επέτρεψε την προβολή του αποσπάσματος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αναχώρησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ από το Πακιστάν - «Δεν θα αποδεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις»

Ο Αμπάς Αραγτσί βρέθηκε στο Πακιστάν όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με την αμερικανική αντιπροσωπεία
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνή / Αγαπάτε τα λουλούδια; - Τέσσερα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

O «τουρισμός των λουλουδιών» γνωρίζει άνθηση, όμως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν το τοπίο, στρέφοντας τους ταξιδιώτες σε νέους, λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς με εξίσου εντυπωσιακές ανθοφορίες
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Διεθνή / Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Mετά τη ρωσική νυκτερινή επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, συντρίμμια drone έπεσαν στη νοτιοανατολική ρουμανική πόλη Γαλάτσι προκαλώντας ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε παράρτημα μιας κατοικίας
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Νοσηλευτές καλούνται να καλύψουν θέσεις γιατρών

Με τα κενά στο ιατρικό προσωπικό να διευρύνονται, τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε έμπειρους νοσηλευτές για να καλύψουν ρόλους γιατρών, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / BBC: Ποιος παίρνει τελικά τις αποφάσεις στο Ιράν;

Εν μέσω πολέμου και αυξανόμενης πίεσης, η εξουσία στο Ιράν εμφανίζεται κατακερματισμένη, με την απουσία ισχυρής ηγετικής παρουσίας να εντείνει την αβεβαιότητα για το ποιος λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Το γεγονός ότι παρουσιάστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή με τόση ευκολία υποδεικνύει: 1) πόσο φυσιολογική θεωρείται η βία κατά των γυναικών από την μουσουλμανική κουλτούρα 2) πόσο αδιαμφισβήτητη είναι, ώστε να μην προσπαθούμε να την σταματήσουμε, απλά να καλύψουμε τα σημάδια της 3) πόσο διαδεδομένη είναι αφού τα θέματα των εκπομπών αυτών φροντίζουν να απευθύνονται στην πλειοψηφία. Έυτυχως που υπάρχει αντίλογος και οι γυναίκες μαθαίνουν τα δικαιώματά τους.