Οργή για την κρατική τηλεόραση του Μαρόκο που έδειξε στις γυναίκες πώς να κρύψουν τα σημάδια της βίας με μέικ-απ

Οργή για την κρατική τηλεόραση του Μαρόκο που έδειξε στις γυναίκες πώς να κρύψουν τα σημάδια της βίας με μέικ-απ Facebook Twitter
1

Θύελλα αντιδράσεων, κυρίως μεταξύ γυναικών, προκάλεσε ένα βίντεο που προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση στο Μαρόκο. Το βίντεο με την επίδειξη μιας make up artist παρουσίαζε τρόπους ώστε οι γυναίκες να μπορούν χρησιμοποιώντας το μακιγιάζ να καλύψουν τα αποδεικτικά σημάδια της ενδοοικογενειακής βίας.

Το απόσπασμα προβλήθηκε στο καθημερινό πρόγραμμα Sabahiyat, στο Κανάλι 2Μ και έδειχνε μια επαγγελματία να παρουσιάζει την τεχνική της στη συγκάλυψη των σημαδιών ξυλοδαρμού ενώ το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε παρουσιάστηκε με μώλωπες και πρηξίματα για τις ανάγκες της επίδειξης.

«Ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές ομορφιάς θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε με την καθημερινή σας ζωή», είπε στο τέλος η παρουσιάστρια. Το βίντεο προβλήθηκε μόλις δύο ημέρες πριν από τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες και εξοργισμένες γυναίκες πλημμύρισαν τα sοcial media με σκληρή κριτική εναντίον του καναλιού. Μια αναφορά που υπογράφεται από εκατοντάδες γυναίκες απαιτεί για μια δημόσια απολογία και κυρώσεις εναντίον του σταθμού. 

Το κανάλι αφαίρεσε στη συνέχεια το επίμαχο απόσπασμα από την ιστοσελίδα του, αλλά το βίντεο έχει κυκλοφορήσει στο Twitter. Λίγες ώρες αργότερα ο σταθμός εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε τη λύπη του για την αναστάτωση που προκάλεσε και ζητούσε συγγνώμη για την προβολή του βίντεο. Παράλληλα ανέφερε πως σέβεται τα δικαιώματα των γυναικών και καταδικάζει τη βία  ενώ έκανε λόγο για λάθος κρίση που επέτρεψε την προβολή του αποσπάσματος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Το γεγονός ότι παρουσιάστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή με τόση ευκολία υποδεικνύει: 1) πόσο φυσιολογική θεωρείται η βία κατά των γυναικών από την μουσουλμανική κουλτούρα 2) πόσο αδιαμφισβήτητη είναι, ώστε να μην προσπαθούμε να την σταματήσουμε, απλά να καλύψουμε τα σημάδια της 3) πόσο διαδεδομένη είναι αφού τα θέματα των εκπομπών αυτών φροντίζουν να απευθύνονται στην πλειοψηφία. Έυτυχως που υπάρχει αντίλογος και οι γυναίκες μαθαίνουν τα δικαιώματά τους.