Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε τελικά με δημοσιογράφους των New York Times, λίγες ώρες αφότου ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι ματαιώνει την επίσκεψή του στα γραφεία της εφημερίδας υποστηρίζοντας πως οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να αλλάξουν τους όρους με τους οποίους είχε συμφωνήσει. Η εφημερίδα από την πλευρά της ανέφερε ότι ο Τραμπ ήταν εκείνος που ζήτησε να αλλάξουν οι προϋποθέσεις, ζητώντας να παραμείνει όλη η συνάντηση off the record.

 

Τελικά, ο Ντόναλντ Τραμπ πήγε στη συνάντηση και μίλησε, μεταξύ άλλων για τους Κλίντον, την κλιματική αλλαγή αλλά και για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς οπαδών του. 

 

Αποδοκίμασε την ακροδεξιά οργάνωση που γιόρτασε τη νίκη του με ναζιστικούς χαιρετισμούς

 

Αποστάσεις από τη νεοναζιστική οργάνωση που γιόρτασε τη νίκη του στις εκλογές με ναζιστικούς χαιρετισμούς, πήρε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Τους αποδοκιμάζω και τους καταδικάζω», είπε στη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους ττων New York Times.

 


Ο Τραμπ υπερασπίστηκε ταυτόχρονα τον στενό σύμβουλό του, τον Στιβ Μπάνον διαβεβαιώνοντας ότι αν πίστευε πως είναι «ρατσιστής» ή ακροδεξιός, δεν θα σκεφτόταν καν την πιθανότητα να τον εντάξει στο επιτελείο του.

 

 

Πιστεύει ότι «υπάρχει κάποια σχέση» μεταξύ της ανθρώπινης δραστηριότητας και της κλιματικής αλλαγής

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε επίσης ότι παραμένει «ανοιχτός» στο θέμα της εφαρμογής της συμφωνίας του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μολονότι καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του δεσμευόταν ότι θα την καταργούσε.


Ειδικότερα,  είπε ότι πιστεύει πως υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ της ανθρώπινης δραστηριότητας και της κλιματικής αλλαγής. «Ο καθαρός αέρας είναι ζωτικής σημασίας», πρόσθεσε, σύμφωνα με το μήνυμα ενός δημοσιογράφου στο Twitter.

 


Στο παρελθόν ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει «φάρσα» τη θεωρία ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα.

 

«Δεν θέλει να βλάψει τους Κλίντον» αλλά δεν αποκλείει τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος τους

 

Ο Τραμπ δεν έδειξε να επιθυμεί ιδιαίτερα να ξεκινήσει έρευνες σε βάρος της Δημοκρατικής αντιπάλου του στις εκλογές, αν και δεν απέκλεισε εντελώς αυτήν την πιθανότητα.


Συγκεκριμένα, απάντησε «όχι» όταν ρωτήθηκε αν αποκλείει το ενδεχόμενο να διεξαχθεί έρευνα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα των Κλίντον ή για τη χρήση του ιδιωτικού διακομιστή για την αποστολή emails από τη Χίλαρι Κλίντον την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

 


Πρόσθεσε όμως ότι δεν θέλει «να βλάψει τους Κλίντον» αλλά να προχωρήσει προς τα εμπρός. «Δεν επιζητώ να επιστρέψω στο παρελθόν», είπε, σύμφωνα με δημοσιογράφο της εφημερίδας.

 

Ο Τραμπ θα ήθελε «να φέρει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή» με τη βοήθεια του γαμπρού του

 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους των New York Times, ο Τραμπ είπε ότι «θα ήθελε να είναι εκείνος που θα φέρει την ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων» και ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «μεγάλο επίτευγμα». Πρόσθεσε ότι ο γαμπρός του, ο Τζάρεντ Κούσνερ, σύζυγος της κόρης του Ιβάνκα, θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίτευξη της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr