Ο Τραμπ ματαίωσε συνάντηση με τους «New York Times» και τους κατηγόρησε για ανακριβή δημοσιογραφική κάλυψη

Ο Τραμπ ματαίωσε συνάντηση με τους «New York Times» και τους κατηγόρησε για ανακριβή δημοσιογραφική κάλυψη Facebook Twitter
0

Στη ματαίωση μιας προγραμματισμένης για σήμερα συνάντησης με το επιτελείο της εφημερίδας «New York Times» προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ, εξαπολύοντας κατηγορίες για ανακριβή δημοσιογραφική κάλυψη, αλλά και ένα απαίσιο τόνο προς το πρόσωπό του.

Η αντιδραστική αυτή κίνηση του νεοεκλεγέντα προέδρου έρχεται μία μέρα μετά τη συνάντησή του με διευθυντικά στελέχη, δημοσιογράφους και παρουσιαστές κορυφαίων αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων,  (CNN, NBC, ABC, Fox News, CBS και MSNBC), σε μια συνάντηση που η «Washington Post» περιέγραψε ως «έντονη», προσθέτοντας όμως ότι γενικά διεξήχθη με τον προσήκοντα τρόπο (σ.σ. Off the record διαρροές, ωστόσο, έκαναν λόγο για επιθετική στάση και βαρείς χαρακτηρισμούς από τον Τραμπ).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τραμπ αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του CNN και του NBC που δημοσιεύτηκαν κατά την προεκλογική εκστρατεία, τα οποία θεώρησε άδικα. Οι κινήσεις του Τραμπ αντανακλούν την περίπλοκη, αλλά και ιδιαίτερα δύσκολη σχέση που έχει (και θα συνεχίσει να έχει) με τον Τύπο.

Ως υποψήφιος για την προεδρία, ο Τραμπ είχε εξοργιστεί με τα μη κολακευτικά γι' αυτόν ρεπορτάζ, παρόλο που εξακολουθούσε να επιτρέπει σε ορισμένους δημοσιογράφους να έχουν πρόσβαση σ' αυτόν, ανάμεσα στους οποίους και μερικοί των «New York Times».

Το Reuters υπενθυμίζει ότι κάποια στιγμή ο Αμερικανός πρόεδρος είχε απαγορεύσει να παρακολουθούν τις προεκλογικές εκδηλώσεις του δημοσιογράφοι των Post, Buzzfeed και Politico, επειδή τα ρεπορτάζ τους ήταν επικριτικά.


«Ακύρωσα τη σημερινή συνάντηση με τους New York Times επειδή άλλαξαν την τελευταία στιγμή τους όρους και τις συνθήκες της συνάντησης. Καθόλου ευγενικό», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter για να αφήσει λίγο αργότερα ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας νέας συνάντησης. 


«Ίσως προγραμματιστεί νέα συνάντηση με τους @nytimes. Στο μεταξύ συνεχίζουν να με καλύπτουν ανακριβώς και μ' έναν απαίσιο τόνο!», ανέφερε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Eileen Murphy, εκπρόσωπος των «Times», ανέφερε πως η εφημερίδα δεν ήταν ενήμερη για την ακύρωση της συνάντησης μέχρι την ώρα που ανέβηκε το tweet του Τραμπ. Οι Times υποστηρίζουν μάλιστα πως ήταν η ομάδα του Τραμπ που προσπάθησε να αλλάξει τους όρους της συνάντησης τη Δευτέρα, ζητώντας να είναι ιδιωτική και off the record, με την εφημερίδα να αρνείται. 

«Τελικά, συμφωνήσαμε να επιστρέψουμε στο αρχικό σχέδιο για μια μικρή, off the record συνάντηση και μια μεγαλύτερη on the record, με τους δημοσιογράφους και τους αρθρογράφους της εφημερίδας», ανέφερε σε δήλωσή της η Murphy. 

Με στοιχεία από ΑΠΕ- ΜΠΕ, Reuters και New York Times

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM