No.1

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων συνάντησε «τον ήρωά του» Πούτιν και βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί ξανά στη Δύση

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων συνάντησε «τον ήρωά του» Πούτιν και βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί ξανά στη Δύση Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε συναντήθηκε χθες με αυτόν που θεωρεί "ήρωά" του, τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και επωφελήθηκε από την ευκαιρία για να επικρίνει εκ νέου την "καταστροφική πολιτική" των χωρών της Δύσης, κυρίως των ΗΠΑ.


"Αρκετά κράτησε αυτό", δήλωσε ο Ντουτέρτε για την προνομιακή σχέση της χώρας του με τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της 45λεπτης συνάντησης του με τον ρώσο πρόεδρο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Λίμα του Περού, με τη συμμετοχή 21 ηγετών χωρών της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού.


Η διμερής συνάντηση μαγνητοσκοπήθηκε και οι δημοσιογράφοι στη συνέχεια είχαν πρόσβαση στο βίντεο.


"Τον τελευταίο καιρό βλέπω τις δυτικές χώρες να παρενοχλούν τις μικρές. Και δεν είναι αυτό όλο, είναι και πολύ υποκρίτριες", δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης. "Κάνουν δήθεν ότι ξεκινούν έναν πόλεμο, αλλά στην πραγματικότητα φοβούνται να προχωρήσουν. Αυτό το σφάλμα κάνουν οι ΗΠΑ και οι άλλες. Έκαναν πόλεμο σε τόσες χώρες, στο Βιετνάμ, το Αφγανιστάν και το Ιράκ με μόνη αιτιολογία ότι υπήρχαν (σύμφωνα με την Ουάσινγκτον) όπλα μαζικής καταστροφής, τα οποία τελικά δεν υπήρχαν".

Λίγο πριν αναχωρήσει για το Περού, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων επανέλαβε την απειλή η χώρα του να αποχωρήσει από τον ΟΗΕ, τον οποίο ο Ντουτέρτε ενοχοποιεί γιατί δεν κατάφερε να εμποδίσει πολέμους στους οποίους σκοτώθηκαν "χιλιάδες" γυναίκες και παιδιά. "Ξέρετε αν η Κίνα και η Ρωσία αποφάσιζαν να δημιουργήσουν με νέα τάξη, θα ήμουν ο πρώτος που θα προσχωρούσα", δήλωσε.


Τέλος, ο Ντουτέρτε δήλωσε ότι θα ήθελε οι Φιλιππίνες να αποτελούν μέρος της Ευρώπης. "Παρά την απόσταση, έχουμε την επιθυμία να αποτελούμε μέρος της Ευρώπης, κυρίως στον τομέα του εμπορίου".

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων συνάντησε «τον ήρωά του» Πούτιν και βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί ξανά στη Δύση Facebook Twitter


Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο πρόεδρος της Ρωσίας συζήτησε θέματα διμερών σχέσεων με τον ομόλογό του των Φιλιππίνων. "Χαίρομαι που μου δίνεται η δυνατότητα να συζητήσω μαζί σας το σύνολο των θεμάτων που άπτονται των διμερών μας σχέσεων", δήλωσε ο Πούτιν, ο οποίος και συνεχάρη τον Ντουτέρτε για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της 9ης Μαΐου.


Ο Ντουτέρτε δήλωσε με τη σειρά του ότι επιθυμούσε ιδιαιτέρως τη συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο, ο οποίος εκπροσωπεί "μια σπουδαία χώρα".


Στη σύνοδο των χωρών του APEC, ο Πούτιν συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Βιετνάμ Τραν Ντάι Κουάν, ενώ αναμένεται να έχει διμερείς συνομιλίες με τους ομολόγους του της Κίνας Σι Σινπίνγκ, των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο 'Αμπε.

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM