«Million Women March» - Μαζική διαδήλωση γυναικών κατά του Τραμπ

«Million Women March» - Μαζική διαδήλωση γυναικών κατά του Τραμπ Facebook Twitter
0

Με τον φόβο ότι η διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ θα σηματοδοτήσει την καταπάτηση πολλών δικαιωμάτων τους, οι γυναίκες σχεδιάζουν να κατακλύσουν τους δρόμους της Ουάσιγκτον μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του, γνωστοποίησαν σήμερα οι διοργανώτριες της κινητοποίησης.


Στο Facebook, όπου οργανώνεται αυτή η πορεία με τον τίτλο "Million Women March", τουλάχιστον 35.000 χρήστες δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν ένα μόλις 24ωρο αφού ανακοινώθηκε, είπε η Μπομπ Μπλαντ, μια διοργανώτρια από τη Νέα Υόρκη.


Η πορεία αυτή είναι η απάντηση στη συμπεριφορά που έχει επιδείξει ο Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στις γυναίκες, όπως αποδείχθηκε κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του απέναντι στην υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, επισήμανε η Μπλαντ στο Thomson Reuters Foundation.


Μεταξύ άλλων, ο δισεκατομμυριούχος προσέβαλε γυναίκες δημοσιογράφους, μια πολιτική του αντίπαλο και άλλες γυναίκες για την εξωτερική τους εμφάνιση, ενώ σε ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ακουγόταν να κομπάζει για το πώς παρενοχλεί σεξουαλικά τις γυναίκες.

Η Μπομπ Μπλαντ είπε ότι τα σχέδια για την συγκεκριμένη κινητοποίηση άρχισαν να καταστρώνονται την Πέμπτη, δύο ημέρες, δηλαδή, μετά τη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.


«Πολλές γυναίκες είχαν την ίδια ιδέα τη δεύτερη ημέρα» μετά τη νίκη του, να γίνει μια πορεία στην Ουάσιγκτον και συντονίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξήγησε η ίδια. «Πρέπει να συνεργαστούμε συντονισμένα, στηρίζοντας η μία την άλλη τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με στόχο να προωθήσουμε περισσότερες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις, να αναλάβουν μεγαλύτερο πολιτικό ρόλο».


«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς να εγκαταλείψουν τον αγώνα, να κατεβάσουν τα κεφάλια τους και να μην ζητήσουν να λογοδοτήσει αυτή η κυβέρνηση για οποιαδήποτε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή των δικαιωμάτων των γυναικών».


Η κινητοποίηση οργανώνεται από πολιτεία σε πολιτεία, ανέφερε η Φοντέιν Πίρσον, 54 ετών, μια συντονίστρια στο Μέμφις του Τενεσί. Η διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για την 21η Ιανουαρίου του 2017, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον, στο μνημείο του Λίνκολν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM