Πεντάγωνο: Σκοτώθηκε ηγετικό στέλεχος της αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν

Πεντάγωνο: Σκοτώθηκε ηγετικό στέλεχος της αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν Facebook Twitter
EPA/WATAN YAR
0

Ο Φαρούκ αλ Κατάνι, ένα από τα ηγετικά στελέχη της αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν, σκοτώθηκε τον Οκτώβριο από επιδρομή αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.


Ο Κατάνι, που διετέλεσε διοικητής των δυνάμεων της αλ Κάιντα στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν και του είχε ανατεθεί από την ηγεσία της οργάνωσης η εκ νέου εγκαθίδρυση καταφυγίων στην χώρα, σκοτώθηκε στις 23 Οκτωβρίου από επιδρομή στην Κουνάρ, ανέφερε με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.


Όπως τόνισε ο Κουκ, το Πεντάγωνο εξακολουθεί να αξιολογεί το αποτέλεσμα μιας ξεχωριστής αεροπορικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα με στόχο ένα άλλο ηγετικό στέλεχος της αλ Κάιντα, τον Μπιλάλ αλ Ουτάμπι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Διεθνή / Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Ο Πάπας θα επισκεφθεί το τέμενος Σουλτάν Αχμέτ και ακολούθως το Φανάρι, όπου θα παρακολουθήσει δοξολογία, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη
LIFO NEWSROOM