Ο αρχηγός του ISIS καλεί τους μαχητές του να μην αφήσουν τη Μοσούλη

Ο αρχηγός του ISIS καλεί τους μαχητές του να μην αφήσουν τη Μοσούλη Facebook Twitter
0

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, επικεφαλής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ζήτησε από τους μαχητές του να «κρατήσουν» τη Μοσούλη, προπύργιο στο Ιράκ των τζιχαντιστών.

 

Πρόκειται για το πρώτο μήνυμα που απευθύνει φέτος ο επικεφαλής του ΙΚ, το οποίο μεταδόθηκε από το αλ Φουρκάν, ένα μέσο που πρόσκειται στους τζιχαντιστές.

 

Στο μήνυμα αυτό ακούγεται μια φωνή --η οποία αποδίδεται στον αλ Μπαγκντάντι-- να καλεί τους μαχητές του ΙΚ να μην «υποχωρήσουν» μπροστά στον ιρακινό στρατό που προελαύνει προς τη Μοσούλη με την υποστήριξη ενός διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ προκειμένου να την ανακαταλάβει από τους τζιχαντιστές.

 

«Το να κρατήσετε τις θέσεις σας με τιμή είναι χίλιες φορές πιο ικανοποιητικό από το να υποχωρήσετε με ντροπή», τονίζει ο επικεφαλής των τζιχαντιστών απευθυνόμενος στους 3.000 με 5.000 μαχητές του που βρίσκονται στη Μοσούλη.

 

«Εσείς που επιζητείτε να μαρτυρήσετε! Ξεκινήστε τη δράση σας! Κάνετε τη νύχτα των άπιστων ημέρα», προσθέτει ο αλ Μπαγκντάντι. «Κατακάψτε ολοκληρωτικά τα εδάφη τους και κάντε το αίμα τους να κυλήσει σαν ποτάμι!».

 

Παράλληλα ο επικεφαλής του ΙΚ καλεί τους μαχητές του «να απαντήσουν σε όλες τις επιθέσεις», αλλά και να καταλάβουν τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία.

 

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό του Ιράκ, ο αλ Μπαγκντάντι κατηγορεί τους σουνίτες πολιτικούς της χώρας για «προδοσία» και επισημαίνει ότι στον ιρακινό στρατό οι στρατιώτες κρατούν σημαίες και φέρουν διακριτικά που τιμούν προσωπικότητες του σιιτικού ισλάμ.

 

Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή ότι η φωνή ανήκει στον αλ Μπαγκντάντι, όμως μοιάζει με αυτή που ακούγεται σε άλλες ηχογραφήσεις του επικεφαλής των τζιχαντιστών. Το προηγούμενο μήνυμά του είχε μεταδοθεί τον Δεκέμβριο του 2015.

 

Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, αποτελεί το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα. Από ένα από τα τεμένη της πόλης αυτής ο αλ Μπαγκντάντι είχε κηρύξει τον Ιούνιο του 2014 το "χαλιφάτο" του, στο οποίο ανήκουν οι περιοχές του Ιράκ και της Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

 

Στις 17 Οκτωβρίου ο ιρακινός στρατός με την υποστήριξη ενός διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ ξεκίνησε μια ευρεία επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης.

 

Πηγή: ΑΠΕ//ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ