Γερμανία: Γνωστός οικονομολόγος προτείνει την κρατικοποίηση της Deutsche Bank

Γερμανία: Γνωστός οικονομολόγος προτείνει την κρατικοποίηση της Deutsche Bank Facebook Twitter
0

Την κρατικοποίηση της Deutsche Bank σε περίπτωση ανάγκης εισηγείται ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου «Μαξ Πλανκ» Μάρτιν Χέλβιγκ, εκ των εγκυρότερων εμπειρογνωμόνων της Γερμανίας για τον τραπεζικό τομέα, ενώ κατηγορεί την ΕΚΤ για καθυστερήσεις και λάθος προτεραιότητες.

 

«Εάν μία τράπεζα μπορεί να προκαλέσει σημαντικούς συστημικούς κινδύνους, θα πρέπει να τους αναλάβει το κράτος», δηλώνει ο κ. Χέλβιγκ στην «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» και, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Deutsche Bank, τονίζει: «Εάν μια ανάμιξη του κράτους φαίνεται ως αναπόφευκτη, τότε θα πρέπει το γερμανικό κράτος να πάρει τις μετοχές και να αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας ελέγχου που είναι συνδεδεμένη με αυτές τις μετοχές».

 

Ο Γερμανός οικονομολόγος ασκεί ακόμη κριτική στην ΕΚΤ, η οποία, όπως εκτιμά, ευθύνεται εν μέρει για την διαρκή αναβολή της διάσωσης των τραπεζών. «Αντί να ασχολείται πρωτίστως με την καταπολέμηση του αποπληθωρισμού, θα ήταν καλύτερα να είχε προηγουμένως να βάλει σε τάξη τις τράπεζες», σημειώνει χαρακτηριστικά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόμαν Πολάνσκι: Ταινία για το σκάνδαλο βιασμού θα αφηγείται την ιστορία από τη σκοπιά 13χρονου θύματος

Διεθνή / Ρόμαν Πολάνσκι: Ταινία για το σκάνδαλο βιασμού θα αφηγείται την ιστορία από την σκοπιά ανήλικου τότε θύματος

Η ταινία «The Girl», βασισμένη στα απομνημονεύματα της Σαμάνθα Γκάιμερ, θα επανεξετάσει «ένα από τα πιο διαβόητα σκάνδαλα του Χόλιγουντ μέσα από τα μάτια του προσώπου που παρερμηνεύτηκε περισσότερο»
THE LIFO TEAM
Η Γαλλία εγκρίνει τον προϋπολογισμό μετά από μήνες διαμάχης και προτάσεων μομφής

Διεθνή / Η Γαλλία ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό μετά από μήνες διαμάχης και προτάσεων μομφής

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Λεκορνί κατάφερε να περάσει τον προϋπολογισμό μόνο επειδή το Σοσιαλιστικό Κόμμα συμφώνησε να μην καταψηφίσει την κυβέρνηση, με αντάλλαγμα ορισμένες παραχωρήσεις
THE LIFO TEAM
Η Ινδία σύναψε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και σταματά να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

Διεθνή / Η Ινδία σύναψε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και σταματά να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

«Συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο και να αγοράζει πολύ περισσότερο πετρέλαιο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και, ενδεχομένως, από τη Βενεζουέλα», ανέφερε ο Τραμπ σχετικά με τη συζήτησή του με τον Ναρέντρα Μόντι
THE LIFO TEAM