Προτελευταία η Αθήνα στη λίστα με τις ευρωπαϊκές πόλεις που είναι φιλικές προς τις startup

Προτελευταία η Αθήνα στη λίστα με τις ευρωπαϊκές πόλεις που είναι φιλικές προς τις startup Facebook Twitter
0

Η Αθήνα κατατάχθηκε 34η από τις συνολικά 35 ευρωπαϊκές πόλεις με βάση το δείκτη European Digital City Index (EDCI) που συντάσσει το Ίδρυμα Nesta ο οποίος συντάσσεται με βάση το ποιές πόλεις θεωρούνται ελκυστικές από τους νέους επιχειρηματίες για να ιδρύσουν εκεί μια νεοφυή (startup) επιχείρηση, αναφέρει σε δημοσίευμά του το σάιτ startupper.gr. 

Στο κείμενο για την Αθήνα, αναφέρεται ότι αποτρεπτικοί παράγοντες για την ίδρυση μιας startup στην Αθήνα είναι η έλλειψη χρηματοδότησης  και οι πολύπλοκες διαδικασίες του ελληνικού δημοσίου που αφορούν στην ίδρυση μιας επιχείρησης.  

Στην κορυφή της λίστας των ευρωπαϊκών πόλεων του δείκτη EDCI βρίσκεται το Λονδίνο, με δεύτερο το Άμστερνταμ και τρίτη τη Στοκχόλμη, ενώ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μεταξύ των κριτηρίων που εξετάζονται για την κατάρτιση της βαθμολογίας του EDCI είναι η επιχειρηματική κουλτούρα, το mentoring και η managerial βοήθεια, το συνολικό επιχειρηματικό περιβάλλον, η πρόσβαση σε χρηματοδότηση, δεξιότητες κ.α. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Πολιτισμός / You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Ο σεναριογράφος του Ταξιτζή δοκίμασε μια ψηφιακή σύντροφο για να καταλάβει, όπως έγραψε, την αλληλεπίδραση ανδρών και γυναικών «μέσα στο matrix». Όταν όμως άρχισε να πιέζει τα όρια του προγράμματος, η AI φίλη του τον εγκατέλειψε.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Μια σειρά μικρού μήκους ταινιών, δημιουργημένων με τεχνητή νοημοσύνη από ερωτικά περιοδικά πριν από 50 χρόνια, παρουσιάστηκε στο περιθώριο των Καννών και προβάλλεται στο Cultpix, με κυκλοφορία σε Blu-ray και περιορισμένη έκδοση VHS.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Τech & Science / Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Σε τελετές αποφοίτησης στις ΗΠΑ, η λέξη AI προκάλεσε γιουχαΐσματα. Για αρκετούς νέους, η τεχνητή νοημοσύνη ακούγεται λιγότερο σαν υπόσχεση και περισσότερο σαν απειλή για τη δουλειά τους.
THE LIFO TEAM