Η πισίνα καταδύσεων που έγινε πράσινη αρχικά και στο βάθος η πισίνα του πόλο που άρχισε να χάνει το γαλάζιο χρώμα της
Η πισίνα καταδύσεων που έγινε πράσινη αρχικά και στο βάθος η πισίνα του πόλο που άρχισε να χάνει το γαλάζιο χρώμα της

 

Μπορεί χθες, μετά το μεγάλο θόρυβο που προκάλεσε η αλλαγή χρώματος στην πισίνα καταδύσεων του Ρίο, η οργανωτική επιτροπή να έδωσε διαβεβαιώσεις ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, αλλά εδώ και λίγες ώρες όλοι παρατηρούν πως και η διπλανή πισίνα αρχίζει να γίνεται πράσινη.

 

Οι φωτογραφίες από τη χθεσινή μέρα μαρτυρούν πως η πισίνα του πόλο έχει χάσει το ανοιχτό γαλάζιο χρώμα της και πως αρχίζει να χρωματίζεται πράσινη όπως ακριβώς και η διπλανή.

 

 

 

 

 

Κατά τους διοργανωτές: «Η υγεία των αθλητών δεν βρίσκεται σε απολύτως κανέναν κίνδυνο. Κάναμε πολλές δοκιμές και εγγυόμαστε ότι πληροί τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις». O διευθυντής του Ρίο 2016, Μάριο Αντράντα, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τους αθλητές για το «δυσάρεστο» χρώμα του νερού είπε: «Ζητούμε συγγνώμη. Είναι θέμα αλκαλικότητας. Παρεμβαίνουμε για να εξασφαλίσουμε ότι ήδη από σήμερα τα πάντα θα επιστρέψουν στην κανονικότητα. Επαναλαμβάνω όμως, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος».

 

Πάντως ακόμη το χρώμα του νερού δεν φαίνεται να έχει επανέλθει και οι αθλητές των καταδύσεων αγωνίσθηκαν χθες το βράδυ στην πράσινη πλέον πισίνα ενώ οι προληπτικές δειγματοληψίες στο νερό συνεχίζονται.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr